Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Ontslagen bij Het Nieuwsblad bevroren

Ontslagen bij Het Nieuwsblad bevroren

Lezers van Het Nieuwsblad vonden sinds vrijdag een groeiend aantal blanco bladzijden in hun krant. In de maandagkrant hadden vier witte pagina's moeten staan, maar dat kon de hoofdredactie op het laatste nippertje tegenhouden.

Het personeel van Het Nieuwsblad is boos omdat er zes journalisten de laan worden uitgestuurd en dat nauwelijks vijf maanden na een collectief ontslag dat vijf redactiemedewerkers trof. De krant trok in tussentijd wel enkele journalisten aan die ontslagen waren bij De Morgen.

Maandag werd het conflict op de spits gedreven en de vakbonden stelden een ultimatum: ze dreigden er zelfs mee om de krant niet te laten verschijnen. Dat dreigement miste zijn effect niet. De ontslagen worden bevroren. De hoofdredactie is bereid te onderzoeken of er alternatieven mogelijk zijn en beloofde ook meer openheid over de toekomst van de krant.

Kort geleden nam Peter Vandermeersch, algemeen hoofdredacteur van de Corelio-kranten, de teugels stevig in handen bij Het Nieuwsblad. De krant doet het in vergelijking met de grote concurrent Het Laatste Nieuws niet zo goed.

Het Nieuwsblad is op zoek gegaan naar enkele gezichtsbepalende figuren. Zo moet Liesbeth van Impe (ex-De Morgen) de 'Luk van der Kelen' van Het Nieuwsblad worden.

al enkele dagen gepasseerd

vier journalisten zijn vrijwillig opgestapt, twee mogen half time blijven werken

christophe

Gepost door christophe
06.10.2009

Tags