Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Ubuntu release party: Installeer Ubuntu Linux op je computer!

Ubuntu release party: Installeer Ubuntu Linux op je computer!

Op 29 oktober verschijnt de nieuwe versie van Ubuntu Linux, een alternatief besturingssysteem voor je computer. Indymedia.be en de Universiteit voor het Algemeen Belang (UAB) nodigen je uit op een 'release party': breng op zondag 1 november je computer mee, en we installeren samen Ubuntu.

- Wanneer: zondag 1 november, van 13 uur tot 19 uur
- Waar: Universiteit voor het Algemeen Belang, Volkstraat 50, 2000 Antwerpen (kaartje: http://is.gd/40gCE).

Wat is Ubuntu?

Ubuntu is een eenvoudig te gebruiken besturingssysteem voor je computer. Het bevat alle nodige programma's om je computer te gebruiken, netjes verzameld op één enkele cd. Bovendien bevat Ubuntu tekstverwerkings- en spreadsheetprogramma's, kan je ermee op het web surfen en je e-mail lezen.

Dit alles maakt van Ubuntu een prima alternatief voor Microsoft Windows of Apple's OS X. Je kan er alle huis-tuin-en-keuken-computerwerk zonder problemen mee verrichten (en nog veel meer) - en het is volledig gratis te verkrijgen en te onderhouden. Ubuntu staat ook bekend als een uiterst stabiel en veilig systeem.

Ubuntu is vrije software: je mag het systeem vrij gebruiken, kopiëren, aanpassen en verder verspreiden. Het is ook 'community developed': het wordt door talloze vrijwillige programmeurs van over de hele wereld ontwikkeld.

Meer weten over Ubuntu? Surf naar http://www.ubuntu.com, of bezoek de website van de Belgische Ubuntu community: http://www.ubuntu-be.org.

Wat doen we op zondag 1 november?

We houden een zogenaamde 'release party': naar aanleiding van de nieuwe versie van Ubuntu, nodigen we je uit om samen Ubuntu te installeren op je computer, problemen met bestaande installaties proberen op te lossen of gewoon een koffieklets houden over Ubuntu, vrije software, ...

  • Als je Ubuntu wil installeren op je computer, maak dan zeker en vast op voorhand een kopie van al je documenten, foto's, e-mails, ... die op je computer staan. Er kan immers altijd iets fout lopen.
  • Wil je Ubuntu uitproberen maar niet noodzakelijk installeren op je computer? Dat kan. De Ubuntu-cd laat je toe de volledige Ubuntu-omgeving te testen, zonder ook maar iets op je computer te installeren (aan de hand van een zogenaamde live cd).
  • Het is ook mogelijk om Ubuntu en een ander besturingssysteem (bijvoorbeeld Windows) naast elkaar te gebruiken op dezelfde computer - op voorwaarde dat je computer over voldoende schijfruimte beschikt.

Zin om mee te doen?

Als je op 1 november naar de Ubuntu release party komt, stuur dan een mailtje naar Bruno De Bondt: bruno@indymedia.be. Vermeld in je mail met hoeveel personen je komt en hoeveel computers je in totaal meebrengt - liefst ook wat je met die computer wil doen (installeren of enkel testen). Zo krijgen we een idee van de nodige netwerkinfrastructuur, installatie-cd's, ...

Aan de Ubuntu-kenners onder jullie:

Als je zin hebt om mee te helpen met installeren, of mensen mee op weg wil helpen met Ubuntu, contacteer dan Bruno De Bondt (bruno@indymedia.be).