Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Actie klimaatsverandering Gent & Antwerpen

Actie klimaatsverandering Gent & Antwerpen

350.org is een internationale campagne die probeert een wereldwijde beweging op gang te brengen om de klimaatcrisis op te lossen. De focus ligt op een nieuwe norm voor CO2-concentratie – 350 ppm of delen per miljoen, volgens wetenschappers de veilige grens voor CO2-concentratie in onze atmosfeer. 350 is dan alleen een cijfer – het is een symbool van waar we met onze planeet heen moeten.

1MG_1460.jpg

Gent 11u

1MG_1459.jpg
1MG_1462.jpg
1MG_1463a.jpg
IMG_0003.jpg
1MG_1470.jpg
1MG_1474.jpg
IMG_0006.jpg
1MG_1491.jpg

Antwerpen 17u

1MG_1488.jpg
1MG_1493.jpg
1MG_1494.jpg

CO2

De opwarming van de aarde is een feit, maar over de oorzaken zijn de meningen onder wetenschappers verdeeld. We moeten heel kritisch zijn tegenover de CO2-versie. De paniekzaaierij van Al Gore steunt niet op wetenschap maar op grof geldgewin.
Milieuacticisme moet deze valkuip blijven onder ogen zien.

Link naar climatoloog Timothy F. Ball
http://www.sourcewatch.org/index.php?title=Tim_Ball

niet weten, niet deren

@TA°JOE: Ik vind 'valkuip' wel een mooi woord. Ik zou ook aan alle landbouwers in Kenia en alle gezinnen in Bangladesh en de Filipijnen willen zeggen dat de klimaatopwarming een feit is, maar dat wij er volgens climatoloog Timothy F. Ball geen schuld aan hebben. Ik zal niet nalaten erbij te vertellen dat de heer climatoloog Timothy F. Ball samenwerkt met de High Park Advocacy Group in Toronto, een lobbygroep van of voor de energie industrie.

Timothy Ball zal ontkennen dat hij wordt betaald door olie of gas bedrijven en associaties. Aan de andere kant weet hij ook niet wie hem dan wel betaald. Niet weten, niet deren, schijnt mijnheer Ball te denken. Volgens mij weet hij het zeker wel, maar durft hij het niet luidop zeggen.

http://scienceblogs.com/deltoid/2006/07/what_does_tim_ball_mean_by_to.ph...

TB: The High Park Group brought me in and set me up in a room to give a talk and present my views.
Q: You didn't get paid for those speeches?
TB: Oh I get paid of course.
Q: Did you ever look into where the conference got their money from?
TB: I don't know.
Q: You got paid yesterday to speak?
TB: Yes.
Q: But you don't know who paid you?
TB: The High Park Group paid me. I don't know who paid them.
Q: Which is a public relations group?
TB: I have no idea where they get their money from. ... I make a point of not trying to find out who's paying me. I don't care.

It's beyond obvious that High Park is being paid by companies that see Kyoto as being damaging to their interests and that Ball is only paid by them because he denies anthropogenic global warming. So he is gaining from his denial, both in money and attention.

The High Park Group employs Tom Harris, who has been writing articles attacking Gore's movie.

sorry voor mijn "niet weten"

@Jo
Ik beweer nergens dat we de gevolgen van de klimaatopwarming, (al of niet door de mens veroorzaakt) niet solidair moeten aanpakken. Ik ben geen climatoloog, jij misschien wel en ik zou graag uw zekerheid willen kunnen delen dat de opwarming alleen door CO2 veroorzaakt wordt. (Blijkbaar hebben op de polen ooit palmbomen of struiken gegroeid) Sorry voor mijn "niet weten". Mijn grootste bezorgdheid is namelijk dat de kostprijs die we zullen moeten betalen voor de CO2-emissie niet naar klimaatmaatregelen gaat maar naar de big business van de wereldbankiers.
Nog ter info: Ikzelf ben meest bezig met het wetenschappelijk onderzoek naar het instorten van de WTC-torens op 9/11 (A&E911)

Tags