Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Stop N-SA in Gent

Stop N-SA in Gent

GENT - Het Nieuw-Solidaristisch Alternatief (N-SA) vroeg afgelopen week aan het Genste stadsbestuur de toelating voor een fakkeltocht. Linkse studentenverenigingen verzamelden maandagavond aan het stadhuis tijdens de gemeenteraad en riepen burgemeester Daniel Termont op om het N-SA geen toelating te geven voor deze activiteit. Het N-SA is immers openlijk racistisch, negationistisch en gekend voor haar uiterst gewelddadige manier van politiek actievoeren.

01.jpg
02.jpg
03.jpg
04.jpg
05.jpg
06.jpg

Neonazi's krijgen toelating om te betogen

De Gentse burgervader Daniel Termont laat het N-SA toe om zijn fakkeltocht te houden op 10 november. Ik ben verontwaardigd en woest over dit besluit en samen met mij nog 10-tallen andere Gentse studenten. We gaan nu bekijken welke acties nog mogelijk zijn om dit gespuis uit onze straten te houden. No pasaran

pffff

Je kan misschien wat geweld proberen, meestal komt het daar toch op neer. Zou trouwens de grap van gans het gebeuren wel zijn.

"Het N-SA is immers openlijk

"Het N-SA is immers openlijk racistisch, negationistisch en gekend voor haar uiterst gewelddadige manier van politiek actievoeren."?????

Voorbeelden? Dat ze de nazi ideolgie koesteren is duidelijk maar op een uiterst gewelddadige manier van politiek actievoeren? Daar heb ik geen weet van.

haha

Je gaat lang op voorbeelden moeten wachten vrees, zoals gewoonlijk leutert men er gewoon op los, zonder ook maar te beseffen wat voor onzin men eigenlijk maar uitkraamt.
Ik vraag trouwens ook wel eens een voorbeeld van die vermeende negationistische uitingen van N-SA, de racistische uitingen, de fascistische uitingen, etc etc Ongelooflijk wat men maar uit z'n nek lult.

NSA rasisme

heb je de aflevering van koppen een tijdje geleden niet gezien dan? als je dit zou gezien hebben zou je wel weten dat de NSA rasistisch en fascistisch is.

Helemaal mee eens! Maar "en

Helemaal mee eens! Maar "en gekend voor haar uiterst gewelddadige manier van politiek actievoeren." is wel geheel andere koek.

voorbeelden van geweld zijn

voorbeelden van geweld zijn er nochtans wel hoor. Zo zijn er een heleboel N-SA'ers opgepakt na de nsv-betoging in leuven vorig jaar (http://yelloman1.blogspot.com/2009/03/rechts-radicalen-en-neonazis-opgep..., http://aff.skynetblogs.be/post/6854743/eddy-hermy-nsa-is-boos) die een links kraakpand wouden aanvallen.

Ook zijn er voorbeelden van vandalisme en N-SA grafitti op linkse kraakpanden in de streek rond brugge.
Verder zijn de contacten tussen N-SA en zogenaamde 'autonome nationalisten' nogal nauw, en zij gebruiken zeker geweld (bv. tegen een bijeenkomst van de ALS laatst in antwerpen)

PS: na de 'eigen volk eerst'

PS: na de 'eigen volk eerst' betoging van de VJW (voorloper van de N-SA), werden een anti-fascist in brugge aangevallen door een enkele nazi's.

Het is niet omdat iemand

Het is niet omdat iemand opgepakt is na een betoging dat deze of gene persoon daarom geweldadig was.
Hoeveel mensen met linkse gedachten zijn er al niet eens opgepakt na één of andere actie ?
Vandalisme ? Grafitti ? Iedereen kan ergens een N-SA symbool achterlaten, dat wil helemaal niet zeggen dat die organisatie daar achter zit.
En contacten met autonome nationalisten ???
Vlaanderen is klein, iedereen kent wel iedereen bij wijze van spreken.
Wil niet zeggen dat men ook verantwoordelijk is voor de daden van een ander !

beste bert, nu lul je echt

beste bert,

nu lul je echt uit je nek.

1) de N-SA'ers werden opgepakt toen ze, na de nsv-betoging een links kraakpand aanvielen.
2) als je de hoeveelheid N-SA graffiti ziet, zou het toch raar zijn als de organisatie daar niet achter zit. Ook maken ze op hun site reclame over hun graffitti, onder de slogan 'schone muren, stom volk'.
3) N-SA en de zogenaamde 'autonome' nationalisten: bv. ruben rosiers is in beide actief.

daar zeg je zoiets. de

daar zeg je zoiets. de zender één is DE zender van de overheid.
Het minste dat zij nu willen is dat de rechtse politiek doorbreekt omdat zij met de waarheid komen.
Het zit zo bij jullie allemaal ingepropt dat vanaf je fier bent op je afkomst je een neo-nazi bent of als je het beste wilt voor je volk en zijn economie dat je een fascist ben.
http://www.youtube.com/watch?v=alOGtoDOasg bekijk hier eens alle delen van en oordeel zelf.
Maarja je moet wel eens verder durven denken dan het stereobeeld dat bij ons allemaal ingepropt wordt om iedereen dat een gevaar voor de huidige politiek aan de kant te stellen

Beste revolte Ontken het al

Beste revolte
Ontken het al wat je wil, jullie groep achtervolgde een groep anarchisten en viel daarna 't gesoncken skip aan in de vaartstraat. Jullie werden weggejaagd door de flikken, vluchtten weg naar de grote markt, daar was geen cafébaas, noch cafébezoeker van jullie gediend, en uiteindelijk werd een deel van jullie netjes afgevoerd.
En nu gaan betogen tegen zinloos geweld, je moet maar durven.

In ware Stasi-stijl wordt er

In ware Stasi-stijl wordt er hier dan maar censuur geïnstalleerd!! Het doet pijn hé, te zien hoe jullie bende lompe simpelaars het pacifistische beeld van klein-links weer maar eens GRUWELIJK verstoord hebben!