Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Eerste Gents Ecologisch Filmfestival: De Groene Loper

Eerste Gents Ecologisch Filmfestival: De Groene Loper

Van maandag 16 tot zaterdag 21 november 2009
Elke dag om 20u00 in De Centrale, Gent.

Een 12-tal Gentse organisaties slaan de handen in elkaar en organiseren het eerste Gents Filmfestival: GMF, ACV Gent-Eeklo en De Centrale zijn de hoofdorganisatoren, maar elke dag doet een andere vzw mee: JNM, Wervel, Ecolife, De Kringwinkel Ateljee, EVA, OXFAM, Friends of the Earth en Greenpeace.

Kaarten in voorverkoop te verkrijgen tegen 1 euro bij het GMF, Koningin Maria Hendrikaplein 5 (info@gentsmilieufront.be of 09/242 87 59)
Leden: €1, niet-leden: €3

Openingsdag, maandag 16/11

Roger and Me – Michael Moore. Over de sluiting van een aantal fabrieken van General Motors in thuisstad Flint en de sociale ravage die dit aanricht. Een film die op een plezante en kritische manier durft vragen naar de maatschappelijke verantwoordelijkheid van bedrijven.
Vooraf: Michael Moore (of was het een lookalike) opent het filmfestival en gaat in gesprek met de ACV-afvaardiging van GM Antwerpen.
ACV Gent-Eeklo in samenwerking met ACV Metaal

Dag twee, dinsdag 17/11

The Ecological Footprint - Dr. Mathis Wackernagel. Documentaire over de steeds groter wordende ecologische voetafdruk van ontwikkelde landen, ten koste van ontwikkelingslanden.
The story of stuff - Annie Leonard. Waar komen onze producten vandaan? Hoe werkt de keten, van grondstoffen naar jou, eindgebruiker? In de film The Story of Stuff wordt op een eenvoudige en visuele manier uitgelegd waarom een linair economisch systeem niet lang kan draaien in een circulair ecologische wereld.
Tussenin en daarna: Debat met Marc Bontemps en Erik Paradis onder leiding van John Vandaele van MO*
Vooraf en daarna: Bereken je eigen voetafdruk en leer hoe je hem kan verkleinen.
In samenwerking met JNM en Ecolife

Dag drie, woensdag 18/11

Wall-E – Disney & Pixar. Een cosmic comedy over de kunst van het recycleren en een grote schoonmaak voor de aarde.
Vooraf: kledingruilactie! De Kringwinkel pakt uit met leuke tweedehandskledij. Ruil een kledingsstuk van jezelf met een uniek Kringwinkel-stuk.
In samenwerking met De Kringwinkel Ateljee, www.ateljee.info.

Dag vier, veggie-dag 19/11

Avant-première voor Vlaanderen!
Herbe: Een landelijke road movie.
In hartje Bretagne leven twee visies op melkerij naast elkaar: Enerzijds zijn er landbouwers die zich engageren voor een autonome en duurzame landbouw gebaseerd op gras (herbe), terwijl de meerderheid van de landbouwers blijft functioneren in een industrieel model dat sterk afhankelijk is van andere landbouwgroepen waaronder de maïs en soja-industrie. Toch blijkt het eerste model rendabel te zijn...
Vooraf: Inleiding over duurzaam voedsel door Wervel.
& kortfilm Feeding factory farms
In samenwerking met Wervel

Dag vijf, vrijdag 20/11

Enjoy Poverty – Renzo Martens. Een provocerende film over armoede in Congo en de manier waarop de media daar mee omgaan.
Inleiding door Oxfam over de link tussen armoede en klimaatverandering.
In samenwerking met Oxfam.

Afsluiter, zaterdag 21/11

Age of Stupid – Franny Armstrong. In 2055 vraagt de laatste man op een verwoeste aarde zich af waarom de klimaatverandering geen halt werd toegeroepen.
Vooraf:
- Minister Joke Schauvliege
- The Big Ask Again
- Bekendmaking van de laureaat van de milieufoto & uitreiking van de
waardebon van 200 euro voor fotomateriaal!
In samenwerking met Friends of the Earth en Greenpeace
AFTER-PARTY!!!!

meer info:
http://www.gentsmilieufront.be/index.php/id/213
http://www.groeneloper.be