Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Blog / film

RACHEL - documentary / documentaire

Avant-Première van de documentaire over een jonge pacifiste, RACHEL, die door een bull-dozer werd
verpletterd in Rafah in 2003 - Dinsdag 5 januari 20u (FLAGEY) in aanwezigheid van filmmaakster Simone Bitton.

Avant-première du documentaire concernant une jeune pacifiste, RACHEL, écrasée par un bulldozer à Rafah en 2003 - Mardi 5 janvier à 20h00 (FLAGEY) en présence de la réalisatrice Simone Bitton.

Lees meer / 1 comment(s)

Festival du Film Arabe de Bruxelles

Festival du Film Arabe de Bruxelles, du 18 au 24 novembre2009

Le festival du film arabe prépare sa quatrième édition qui témoigne une richesse de ce 7ème art et s’engage à donner encore et encore un regard renouvelé sur les œuvres cinématographiques arabes.

Lees meer / 0 comment(s)

Eerste Gents Ecologisch Filmfestival: De Groene Loper

Van maandag 16 tot zaterdag 21 november 2009
Elke dag om 20u00 in De Centrale, Gent.

Een 12-tal Gentse organisaties slaan de handen in elkaar en organiseren het eerste Gents Filmfestival: GMF, ACV Gent-Eeklo en De Centrale zijn de hoofdorganisatoren, maar elke dag doet een andere vzw mee: JNM, Wervel, Ecolife, De Kringwinkel Ateljee, EVA, OXFAM, Friends of the Earth en Greenpeace.

Lees meer / 0 comment(s)

"LES BARONS" - Onverwachte humor uit het Brusselse/ L'humour inattendu de Bruxelles

Les Barons.jpg
Vol spanning wachten al meer dan 6400 fans op Facebook de film "Les Barons" af, die vanaf 4 november in de zalen zal vertoond worden.

Het verhaal gaat over jongeren uit het Brusselse die er hun eigen filosofie op na houden en zichzelf "Les Barons" noemen.

De verhaallijn is zeer vlot geschreven door de scenarist en tevens regisseur Nabil Ben Yadir. Met de nodige humor wordt de draakt gestoken met werkelijk iedereen en niemand wordt gespaard. Een humor waarin vele Brusselse jongeren zich in zullen herkennen en die aanstekelijk werkt.

Lees meer / 3 comment(s)

Kleine vissers in Marokko weggejaagd door buitenlandse industriële tankers

Wat moet je doen als industriële boten met hun mega visnetten de vis voor je neus in tonnen komen weghalen en de zee waar jij en je voorouders al je hele leven hebben gevist leeg achterlaten...? Door de strenge visquota's in Europa gaan de industriële vissersboten naar zeerijke gebieden in derde wereldlanden zoals Marokko. De combinatie van soepele regelgeving en corruptie in die landen zorgt ervoor dat de industriële vissersboten onbeperkt kunnen vissen in de visrijkste gebieden van de wereld. Maar voor hoe lang nog?

damneddelamer.jpg

Lees meer / 0 comment(s)

Battle in Seattle: the movie

Het verhaal van de WTO-protesten in Seattle (1999) - die beschouwd worden als het begin van de antiglobaliseringsbeweging, en ook de start van Indymedia - is verfilmd.

Korte uitleg vanop http://battleinseattlemovie.com:

Lees meer / 1 comment(s)

Redacted

De film "Redacted" van regisseur Brian de Palma is een op ware feiten gebaseerd verhaal. De docu-film reconstrueert de verkrachting en moord van een veertienjarige Irakese meisje en de moord op drie van haar familieleden door een groepje Amerikaanse soldaten in Mahmoudiya in 2006. Enkele soldaten die de feiten gezien hebben zitten met een gewetensprobleem als ze terugkeren naar de VS.

Lees meer / 0 comment(s)

Film Festivals

picture.jpg

Film festivals in Belgium. If you interested in taking part, look for the following links a get to know more about it.

http://www.jeugdfilmfestival.be/?la=NL

http://www.cinemanovo.be/

Lees meer / 0 comment(s)

Een film om U tegen te zeggen - Un film d'un grand niveau

Net één jaar geleden heb ik de documentaire film van Mourad Boucif gezien in avant-première. "La couleur du sacrifice", de titel zegt al genoeg. Een documentaire over de oudstrijders die tijdens WOI en ook WOII in onze contrijen zijn komen strijden tegen het oprukkende nazisme.

Maar het waren geen Europese oudstrijders, ze kwamen uit Noord-en Zwart-Afrika, soms werden ze met dwang meegenomen in het leger.

De film kende een succes in de weinige zalen waar de verspreiding mogelijk was. Ja de "traditionele" zalen hebben we film niet op hun programma gebracht.

Lees meer / 0 comment(s)