Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Bart Somers breekt eigenhandig pand af

Bart Somers breekt eigenhandig pand af

Het pand is eigendom van de Mechelse Goedkope Woning (MGW) en is in februari dit jaar nog gekraakt geweest om de leegstand van sociale woningen aan te kaarten. Pittig detail, Bart Somers' grootouders hebben nog in het pand gewoond. Daarna stond het een aantal jaren leeg en werd het gekraakt.

slooppand2.jpg

Afbraak van het pand

De MGW ligt volledig onder leiding van de Mechelse fractie van de VLD. Onder andere Alexander Vandersmissen. Dat de situatie daar volledig uit de hand is gelopen kan niemand ontkennen. Om en bij de 250 woningen stonden er leeg. Sommigen zelfs meer dan 7 jaar(!). De krakers wouden met hun actie de renovatieplannen versnellen. Dit is dus geslaagd. Wel worden de krakers nergens complimenten gegeven. Ze worden in verschillende krantenartikels in dezelfde zin gezet als: vandalen, druggebruikers en krakers. Dit terwijl die krakers er juist wel op hamerden om dringend actie te ondernemen. De waarde van de krakers word dus teniet gedaan en de kortzichtige gedachten bij het woord “kraker” worden leuk verder gezet. Dit terwijl de pers tijdens de actie de krakers juist steunden.

De krakers hebben ondertussen Bart Somers bedankt voor de afbraak van het pand door middel van een spandoek. De buurt vind het vreemd dat er nu plots actie word ondernomen en dit vol media belangstelling. Het lijkt ons dus ook niet meer dan normaal dat Bart Somers zijn handen wilt wassen in onschuld.

Mechelse kraakbeweging.
Contact: squat-mechelen@hotmail.com
Meer foto's: www.flickr.com/photos/simantonius (aan de rechterkant Kraak Mechelen kiezen voor het hele (foto)verhaal.)

sloop pand 1.jpg

Nr 57

spandoek.jpg

Spandoek

DSC_4938.jpg

Nog enkele herinneringen

DSC_5068.jpg
hangen oude bewerking.jpg
pand1.jpg
pandje copy.jpg