Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Stakende Humo-redacteurs communiceren met hun lezers

Stakende Humo-redacteurs communiceren met hun lezers

Onder de kop 'De Halt! van Humo' legt de redactie van het weekblad uit waarom er deze week twee dagen gestaakt wordt bij uitgever Sanoma.

Sanoma wil 12,5 miljoen euro besparen. Het besparingsplan dateert al van 2 juni en behelst het ontslag van 76 werknemers. De personeelsdelegatie en de directie van Sanoma onderhandelden 24 weken lang. Het personeel aanvaardt geen naakte ontslagen, maar volgens CEO Aimé Van Hecke zijn een aantal gedwongen ontslagen onvermijdelijk.

Vorige week ging Sanoma over tot het collectief ontslag van 76 werknemers. Woensdag legden de werknemers in de Sanoma-vestigingen in Diegem en Antwerpen een eerste keer het werk neer. Deze week wordt twee dagen gestaakt.

De redactie van Humo schrijft:
"Humo is de zwaarst getroffen titel: er moeten vijf mensen vertrekken. Bij de radio- en tv-pool (die de televisiegids in het midden van dit blad maakt) en bij de documentatie, twee onmisbare ondersteunende diensten, sneuvelen nog eens respectievelijk 14 en 9 arbeidsplaatsen. Dat is niet alleen erg slecht nieuws voor hen: het zou onvermijdelijk ook zware gevolgen hebben voor de kwaliteit van dit blad."

De redacteurs menen dat er helemaal niet zo diep gesneden moet worden. "Sanoma Magazines Belgium is immers géén bedrijf in crisis: vorig jaar werd er nog een aanzienlijke winst gemaakt (15 miljoen euro), en zelfs in dit crisisjaar zal er nog een miljoenenwinst zijn."

Het personeel dreigt volgende week een hele week te staken. "Dan zou ook de productie van Humo in het gedrang komen." Maar zo ver zal het misschien niet komen. Rossete Van Rossem, directeur corporate communications bij Sanoma zegt aan Belga dat de directie opnieuw de gesprekken aanknoopt met de personeelsdelegatie.

"Daarom toont de directie de intentie om opnieuw in dialoog te treden met de personeelsdelegatie. Een stafdelegatie speelt daarin een actieve rol", zegt Van Rossem.

christophe

Gepost door christophe
24.11.2009

Tags