Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Actie in Menen tegen schrootbedrijf naast woonwijk

Actie in Menen tegen schrootbedrijf naast woonwijk

MENEN -- In Menen kwamen vandaag een 100-tal manifestanten de straat op tegen de aanslepende luchtvervuiling. De mars werd georganiseerd door de Milieu-Aktie Groep, die met de optocht wou aantonen dat de Menenaars de vervuiling meer dan beu zijn.

betoging_menen_01.jpg

Aanleiding was de recente uitspraak van Minister van Leefmilieu Joke Schauvlieghe (CD&V) over de uitbreidingsaanvraag van schrootverwerkingsbedrijf Galloo-Metaal (http://www.indymedia.be/nl/node/31872) Die sprak zich - ondanks een negatief advies van het stadsbestuur - positief uit over een bijkomende opslag van 1500 ton en een LCD-breeklijn. Dit laatste zou een primeur in Europa zijn; bij het breken van LCD-schermen kan kwik vrijkomen.

Onder de delegaties van Groen!, SP.a en PVDA waren onder andere Bart Caron, Philippe Decoene en burgemeester Gilbert Bossuyt aanwezig. Ook schrijvers Willy Spillebeen en Jozef Deleu, ereburgers van Menen, waren aanwezig.(meer informatie: http://www.mag-menen.be/)"

betoging_menen_02.jpg
betoging_menen_03.jpg
betoging_menen_04.jpg
betoging_menen_05.jpg
betoging_menen_06.jpg
betoging_menen_07.jpg
betoging_menen_08.jpg