Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Chirojeugd Vlaanderen richt open brief aan de paus

Chirojeugd Vlaanderen richt open brief aan de paus

Open brief aan Paus Benedictus XVI

Monseigneur,

Chirojeugd Vlaanderen is verontwaardigd over uw reactie op de Britse gelijkheidswetten. We kunnen niet begrijpen dat u als hoofd van de Katholieke Kerk, een invloedrijk instituut dat teruggaat op de boodschap van Jezus, gekant is tegen een wet die de gelijkwaardige behandeling van àlle mensen wil waarborgen. Jezus predikte broederschap, geen verdeeldheid. ‘Alle mensen zijn broeders en zusters.’ ‘Heb elkander lief.’ Na Jezus namen velen dit credo over, ze putten er motivatie uit om te strijden tegen onrecht en uitsluiting, om welke reden dan ook. Hoe kan u in de lijn van Zijn boodschap dan een onderscheid maken in de waardigheid van mannen en vrouwen, van hetero’s en holebi’s?

Als het om relaties en seksualiteit gaat willen we als Chiro kinderen en jongeren een kader bieden waarmee ze hun eigen weg kunnen zoeken. Respect en engagement zijn voor ons cruciaal in elke relatie: leid(st)ers in de leidingsploeg en t.o.v. leden, vrienden onder elkaar, verliefden en geliefden. We maken hier uitdrukkelijk geen onderscheid of rangorde naar sekse of geaardheid.

Onze drie Chirowaarden graag zien, innerlijkheid en rechtvaardigheid geven voor ons de samenleving weer die wij hoog in het vaandel dragen. Een samenleving waarin iedereen graag gezien wordt, waarin we ingaan tegen oppervlakkig leven en waarin iedereen eerlijke kansen krijgt. Of ze nu veel of weinig weten, dik of dun zijn, blank of zwart zijn, of het nu jongens of meisjes zijn, of ze graag mannen zien of graag vrouwen zien.

Het is dat graag zien, die rechtvaardigheid en dat respect dat we missen in uw opvatting als zou holebiseksualiteit tegennatuurlijk zijn. Wij kunnen niet begrijpen dat u een onderscheid maakt tussen mensen.

We zijn ervan overtuigd dat het opvattingen en uitspraken als deze zijn die het moeilijk maken voor jongeren om zich nog welkom te voelen in de Kerk.

Met de meeste hoogachting,

Dimitri Vandenbroucke en Maaike Van Miert

Nationale voorzitters Chirojeugd Vlaanderen

Manifestatie Mechelen

Op zaterdag 27 februari organiseert de holebi/transgenderbeweging een manifestatie in Mechelen om onze bezorgdheid over de uitspraken van Léonard kenbaar te maken.

Meer info:
http://www.facebook.com/#!/group.php?gid=275621876933&ref=ts

Trots om te zien dat mijn

Trots om te zien dat mijn (vroegere) jeugdbeweging nog eens van zich laat horen met relevante, actuele maatschappelijke standpunten. Goed zo, Chiro! Hier sta ik helemaal achter.