Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Vandaag mooie titel in De Standaard "Allochtonen azen op schepenambt"

Vandaag mooie titel in De Standaard "Allochtonen azen op schepenambt"

Vandaag op de voorpagina van de Standaard "Allochtonen azen op schepenambt". Wat een suggestieve angstaanjagende rechtse terminologie. Net of ze gieren zijn die meteen klaarstaan om het schepencollege te veroveren. Ze hebben verdomd stemmen behaald voor de partijen. Ik zie nergens een titel staan met "Mannen van middelbare leeftijd azen op burgemeesterschap" of "Vrouwen bestormen schepencollege"...
Er gebeurt eindelijk eens iets positief allochtonen worden politiek bewust en actief...

Standaard.jpg

"Allochtonen azen op schepenambt"

Deze reactie kwam binnen van een De Standaard lezer:

"Allochtonen azen op schepenambt"

Azen in van Dale: "1) hebzuchtig naar iets verlangen - 02. (met 'op') (van dieren) iets als prooi begeren;

Ik neem aan dat een krantenkop de aandacht wil trekken. Toch mag men verwachten van een krant als de uwe dat met taal zorgvuldig wordt omgesprongen. Bovengenoemde krantenkop stuit mij tegen de borst: het is onverantwoord taalgebruik. Wat tracht U met “azen” te insinueren? Ware het niet dat enige artikels in de krant deze kop wat kunnen relativeren, zou ik op heden na 15 jaar ons abonnement op De Standaard liever opzeggen.
Maud Aguirre

Allochtonen azen op schepenambt

Ik heb er geen woorden voor,

Het is alsof een allochtoon nooit tot iets positiefs kan bijdragen.

Mijn boodschap aan de 9 Antwerpse en 7 Gentse gemeenteraadsleden van allochtone afkomst...ga ervoor!

Zelf herinner ik mij nog heel goed, Ali Salmi de eerste schepen van Marokkaanse afkomst in de Mechelse geschiedenis.“Dat was een hele erkenning voor de allochtone gemeenschap in deze stad. Hij was bevoegd voor welzijn, gezondheid, gelijke kansen, minderhedenbeleid, ontwikkelingssamenwerking en preventie. Uiteindeljk heeft hij zijn plaats moeten afstaan. Hij zou in ruil daarvoor voorzitter van de Mechelse Goedkope Woning (MGW) worden, maar de realiteit zag er anders uit. Hij was op straat beland, nadat hij getrapt was in valse beloftes.

Mo alias Booba :)

Belgie is klein, zo klein

Belgie is klein, zo klein als de hersennen dat de Belgen in hun racistische hoofd hebben!

Keltoum

Gepost door Keltoum
10.10.2006

Tags