Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Goudkoorts! artistieke interventie op de Kouter te Gent (1)

Goudkoorts! artistieke interventie op de Kouter te Gent (1)

Woensdag 23 november intervenieerde Netwerk Vlaanderen op artistieke wijze op en rond de Kouter te Gent.

Woensdag 23 november intervenieerde Netwerk Vlaanderen op artistieke wijze op en rond de Kouter te Gent. Jens Galschiot en zijn collectief, een Deens kunstenaar bekend om zijn artistieke interventies wereldwijd, hadden een gouden kalf meegebracht. Dat standbeeld werd in een kleurrijke optocht langs alle banken gedragen, om op ludieke wijze de blinde verering van het geld aan de kaak te stellen.

artist at work.jpg

Bij iedere bank werd er even halt gehouden en werd een opsomming gegeven van hun investeringen in mensenrechtenschendingen. KBC en ING kregen tot groot jolijt van de deelnemers een extra verrassing te verwerken toen ze plots de gehele stoet in hun kantoor mochten ontvangen. De optocht werd van muziek voorzien door de wandelende muzikanten van Orchestre International de Vetex, een gespecialiseerd regiment van het clown leger nam het aanbidden van het standbeeld en het goudzoeken voor zijn rekening, ROR Tactical Frivolity was taktisch frivool en Cirque del Mundo jongleerde, dit alles met inhoudelijke steun van het nieuwpoort theater. Als hoogtepunt van de actie werd het gouden kalf op zijn metershoge poten gezet, vlak voor het kantoor van KBC. Het kalf zal daar tijdens het verdere verloop van de campagne blijven staan, bedoeld als artistieke doorn in het oog van de banken.

Alles over Jens Galschiot, zijn collectief en hun artistieke interventies op http://www.aidoh.dk/

Alles over deze en vorige campagnes van Netwerk Vlaanderen op ww.mijngeldgoedgeweten.be

Het dossier 'Waar ligt de grens?' waarin Netwerk Vlaanderen de financiële relaties tussen de Belgische banken en mensenrechtenschendingen aan het licht brengt kan je hier lezen (in een lange en een korte versie)
http://www.netwerkvlaanderen.be/nl/index.php?option=com_content&task=vie...

bank is verzekerd.jpg
bedienden ING snuiven sfeer op.jpg
bling bling.jpg
boel in de lucht.jpg
chercher l'argent.jpg
en toen zei mozes iets.jpg
et danser!.jpg
fanfare aan de grond.jpg
fiets u rijk.jpg
fortis.jpg
gevangen.jpg
help!.jpg
instrumentaal beeld.jpg
jong geleerd is...jpg