Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Media verveeld met tiger-kidnapping en gebroken embargo

Media verveeld met tiger-kidnapping en gebroken embargo

Groot ophef toen dinsdag twee gangsters, die zich schuldig maakten aan tiger-kidnapping, in het Brusselse de vlucht konden nemen dank zij een tip op een Franstalige radiozender.
De radiozender had namelijk al te snel de ether ingestuurd dat het gegijzelde slachtoffer ontsnapt was ... en dat terwijl de gangsters meeluistereden.

Het parket had nochtans tijdens het verloop van de gijzelname in het Brusselse een embargo afgekondigd.

Het respecteren van een embargo is in medialand is een ongeschreven wet. Die houdt in dat nieuwsbrengers een strikt tijdstip aangeven vanaf wanneer over het nieuws mag bericht worden.

Minder duidelijk is hoe de regeling werkt rond embargos van de politie. De media zitten wel verveeld met de kras op het imago door de gangsters in de kaart te spelen. Anderzijds is het moeilijk om haarfijn te weten wat er nu wel en niet mag gemeld worden rond een bepaalde zaak. En vooral hoe moet iedereen volledig en tijdig op de hoogte gesteld worden van wat mag en niet mag.

Wordt elk medium verondersteld te weten of er op iets een embargo gelegd is? En hoe? Of moeten parket en politie hun ?

pvl

Gepost door pvl
21.11.2006

Tags