Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Indymedia.be: open vergadering op 1 december

Indymedia.be: open vergadering op 1 december

Op vrijdag 1 december om 19.30 is er weer de maandelijkse open vergadering van Indymedia.be. November was zeer druk, dus is er vanalles te evalueren. December wordt ook druk, dus er valt ook heel wat te plannen.

Agenda:

  • Evaluatie opendeurdag. Zie daarvoor ook het artikel op Indymedia.be: www.indymedia.be/nl/node/5724
  • VolksWagen: Evaluatie van de berichtgeving en planning voor verdere berichtgeving. Noteer alvast dat er op zaterdag 2 december een grote solidariteitsbetoging plaats heeft in Brussel.
  • De Indymedia-perskaarten: stagaires Isabel en Sofie werkten een concept uit voor de perskaarten van Indymedia. Ze willen graag jullie opmerkingen horen zodat we we die perskaarten kunnen beginnen gebruiken vanaf 01.01.2007.
  • De Wereldradar: Op de vorige open vergadering werd het idee geopperd om werk te maken van een wekelijkse compilatie met nieuws uit alternatieve media uit de rest van de wereld. We bespreken hoe we dat nu concreet willen aanpakken. (zie ook bijgevoegd tekstje)

Als je zelf nog voorstellen hebt voor de agenda, stuur ze dan door naar keltoum@indymedia.be.

vrijdag 1 december, 19u30
Haachtsesteenweg, 51
1210 Brussel


Wereldradar(werktitel)

Wat?

Indymedia.be is een onafhankelijk medium dat dagelijks nieuws brengt voor, over en door sociale bewegingen. Ook elders in de wereld zoeken journalisten en media-activisten naar manieren om onafhankelijke media te maken. Op de Indymedia.be-website willen we de berichtgeving uit die alternatieve en onafhankelijke media bundelen in een Wereldradar. Om de internationale rijkdom aan onafhankelijke journalistiek en media een plaats te geven en die verhalen door te geven. We mikken erop om elke week een selectie aan te bieden op de website. Ook jij kan hieraan meewerken.

Wie?

We zijn op zoek naar mensen die de berichtgeving uit/over een regio in de gaten willen houden. Ben je gefascineerd door wat er zich op een bepaalde plek in de wereld afspeelt? Of wil je op deze manier je steentje bijdragen aan de Indymedia.be-website? Dan is dit project iets
voor jou.

Hoe?

De bedoeling is dat je elke week een aantal onafhankelijke media volgt en links naar interessante berichten doorstuurt naar een mailing lijst. Stuur ook een korte intro of samenvatting (Nederlands-of Franstalig, of beide) mee: op die manier kunnen we dan elke week een overzicht samenstellen van internationale onafhankelijke berichtgeving.

Waar?

Als je al een bepaalde regio opvolgt, is de kans groot dat je al interessante en kwalitatieve media kent die over die regio berichten. Mocht je echter op zoek zijn naar bronnen, kunnen we je altijd op weg helpen.

Wil je meedoen? Mail dan naar bruno@indymedia.be of keltoum@indymedia.be. We schrijven je dan in in de mailing lijst, waarlangs de verdere organisatie verloopt. Vermeld in je mail je naam en de regio die je wil opvolgen.

Met vragen of suggesties omtrent de Wereldradar, kan je ook altijd mailen naar Bruno of Keltoum.