Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

De jobs van A zijn blijkbaar niet voor iedereen...

De jobs van A zijn blijkbaar niet voor iedereen...

logo.gif

Vandaag met ronkende titels in alle Vlaamse kranten. Van Peel kondigt in de Morgen aan dat de stad werk wil maken van tewerkstelling van allochtonen bij ´t stad. Een derde van de nieuwe jobs wil men invullen door allochtonen. Het nieuwe schepencollege wil wel geen quota invoeren. De vraag is welke maatregelen ze wel hiervoor gaan nemen.
31 procent van de actieve Antwerpse bevolking is van allochtone origine. Maar momenteel werken er amper 5 procent van de allochtonen bij het ´t stad nochtans een van de grootste werkgevers van Antwerpen (rond de 8000 jobs).
Je zou zeggen ondanks de mislukte pogingen van het vorige bewind nu eindelijk een deftige poging van het schepencollege om van de stadsdiensten een weerspiegeling te maken van de Antwerpse bevolking. Maar nee wat lees je even verder op `vrouwen met hoofddoek niet welkom in Antwerpen`. Het schepencollega verbiedt het dragen van de hoofddoek aan het loket. Ahum Antwerpen telt nu welgeteld 2 vrouwen met een hoofddoek die aan een loket werken. Over klopjacht gesproken. Mohammed Chakkar voorzitter van FMV wees er eveneens op dat de jacht op hoofddoeken de echte problemen verdoezelde namelijk de torenhoge werkloosheid bij de allochtone jongeren. De stad wil wel allochtonen aansporen om te solliciteren bij het stad en zelfs met de organisaties samenwerken om dit te realiseren. Maar begint alvast met te zeggen oh nee hoofddoeken mag niet. Dus de weinigen die er nu al zijn riskeren al hun job…en wat´s next...een verbod op langer rokken, piercing, zwart haar, lipstick, bolletjes trui,…. Diegenen die bij het stad wil werken moet A zijn ontdaan van personaliteit en identiteit…wie is van A? eu AAAAAA...

wasijse??

zeg da na nog is?

Keltoum

Gepost door Keltoum
29.11.2006

Tags