Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Bij VW-Vorst wachten we nu op de onderhandelingen

Bij VW-Vorst wachten we nu op de onderhandelingen

gepost door Nancy

Leeftijd 40 jaar – 20 jaar dienst bij VW-Vorst bij de indirecten

Op de ondernemingsraad maandag hebben we zoveel mogelijk proberen te vernemen van de directie.
Dat was niet gemakkelijk. Ze zeggen dat we de Audi-1 misschien zullen hebben. Dat er nog eenzelfde aantal Polo’s zullen van de band rollen.
We horen van Verhofstadt dat er wel nog Golfs zullen geassembleerd worden. De directie zegt ‘we weten van niets’. Zo loopt dat.
Wat we wel al hoorden is: 20 procent minder loonkost. En dat er verschillende pistes zijn om in 2007 toch 3.000 werknemers op de vloer te houden. Dat zou zijn in een systeem van een 35-uren week, werken gedurende vier dagen per week.
Dat zouden er 270 zijn voor het automotive park , met een systeem van ter beschikking stelling. Dan 1.980 mensen op de ketting in twee ploegen. Die zouden 200 Polo’s per dag mogen produceren.
En dan nog 750 indirecten. Hoewel het daar nog niet duidelijk is hoeveel er direct op de loonlijst van VW zouden staan.
Naar 2009 toe is er niets duidelijk. De directie zegt dat ze wil naar een systeem van 38-uren week. Met dat systeem kunnen we wel 145.00 wagens per jaar aan. Maar we krijgen weslechts 100.000. Hoe moet dat lopen? De directie heeft het dan weer over vormingen en stages in het buitenland voor diegenen die niet aan de ketting kunnen staan.
Het komt erop neer dat ze eerst onze toezegging willen over al die eisen. Pas daarna komt er eventueel een uitspraak over de Audi-1.
Vanaf woensdag gaan onze delegaties, gewapend met die stukjes nieuwe informatie, opnieuw onderhandelen. Maar wij willen geen toegevingen waar niets tegenover staat. Er moeten harde toezeggingen komen, van beide kanten.

VW-Vorst bloggers

Gepost door VW-Vorst bloggers
05.12.2006

Tags