Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Actie aan het VW-distributiecentrum in Erps Kwerps – een stukje van de puzzel

Actie aan het VW-distributiecentrum in Erps Kwerps – een stukje van de puzzel

door Marco Polo – ABVV militant

’t was vandaag Sint Niklaas aan het piket van VW-Vorst. Dat is op zijn minst een goed gebaar voor onze kinderen. En het houdt er de sfeer wat in

Echt goeie sfeer was er vandaag volop met de actie aan het distributiecentrum van Volkswagen in Erps-Kwerps. Dat ligt vlak naast de spoorlijn van Brussel naar Leuven, Luik en. . . jawel, naar Duitsland.
We waren er met 150 mensen en we hebben daar de zaak geblokkeerd. De werknemers van het distributiecentrum hebben de dag mee gestaakt en actie gevoerd.
Ondertussen hebben onze syndicale delegaties verder onderhandeld. En wat komt daar voorlopig uit? Ten eerste wordt er een register geopend voor alle mensen die willen vertrekken of die kans hebben op een job elders. Om ervoor te zorgen dat zij ook deel uitmaken van het sociaal plan. Ten tweede is er gepraat over de premie bij vertrek. Die zou verhoogd worden. Een belofte maar zonder dat er bedragen op geplakt zijn. Vrijdag komen ze opnieuw samen en dan moet er een concreet cijfer komen over de vertrekpremie.

En wat verder? Morgen donderdag en volgende dinsdag nog een ondernemingsraad. En volgende week donderdag onderhandelt de syndicale delegatie opnieuw met de directie.

We hebben nog niets in handen. Maar stilaan komen de stukjes van de puzzel bijeen die onze toekomst mee zullen bepalen.

VW-Vorst bloggers

Gepost door VW-Vorst bloggers
06.12.2006

Tags