Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

‘Directie VW-Vorst wil fase Wet Renault afsluiten’

‘Directie VW-Vorst wil fase Wet Renault afsluiten’

gepost door Nancy – 40 jaar en 20 jaar dienst bij VW-Vorst, delegee ABVV

Al bij al is deze eerste opstartweek goed meegevallen. De berichten in de media over totale chaos op de werkvloer zijn totaal onjuist. Er is wel wat vergaderd en fel gediscussieerd. Nogal normaal na zo’n bewogen periode. Sommigen hebben geprobeerd om de mensen opnieuw naar buiten te laten gaan, maar daar is gewoon niet op in gegaan.
De eerste twee dagen waren vooral een kennismaking, er moesten twee nieuwe ploegen samengesteld worden, waarbij velen elkaar moesten leren kennen.
Dinsdagmiddag is er een algemene vergadering gehouden in de kantine, waar de directie spontaan is naar toe gekomen. En woensdag is de productie van start gegaan.
Donderdag liep de productie al beter. Maar er zijn nog moeilijkheden, we werken vooral af maar er ontbreken onderdelen, sommige toeleveranciers - buitenfirma’s zoals wij ze noemen - kunnen nog niet volgen.
Donderdag was er ondernemingsraad en dat was heel flauw. Opnieuw veel vragen maar geen antwoorden, geen nota’s om op af te gaan. Alleen dat de directie de fase van de Wet Renault wil afsluiten. Maar dat kan voor ons niet zolang er geen duidelijke antwoorden zijn op alle punten. Bijvoorbeeld over de toepassing van de brugpensioenen. Of over de modaliteiten van het generatiepact, hoe zit dat met tewerkstellingscel? Sommige mensen hebben de indruk dat wij een soort laboratorium zijn waar de nieuwigheden van het generatiepact van vorig jaar uitgetest worden.

Zulke onderdnemingsraden willen we niet langer. We verliezen er onze tijd. De mensen verwachten dat we antwoorden meebrengen als we buiten komen en we hebben ze niet.
Daarom gaan we begin volgende week met de drie vakbonden samen zitten en onze vragen bijeen leggen om ze schriftelijk in te dienen. Op de volgende ondernemingsraad moet de directie dan wel met antwoorden komen.

VW-Vorst bloggers

Gepost door VW-Vorst bloggers
12.01.2007

Tags