Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Overzicht berichtgeving over het WSF in Nairobi

Overzicht berichtgeving over het WSF in Nairobi

Bekijk hier het overzicht van alle berichtgeving over het WSF in Nairobi door onze correspondent Marc-Antoon De Schryver. Je kan hier zowel het voorbereidend werk als de verslaggeving ter plaatse volgen.

anotherworld2.JPG

Help de reportage over het Wereld Sociaal Forum in Nairobi mogelijk te maken

[Fotoreportage] Het WSF 2007 eindigt even enthousiast als het begon

[Interview] De Belgen op het WSF(3): Kris Berwouts van 11.11.11.
NAIROBI - Kris Berwouts is Afrika-coördinator bij 11.11.11, de koepel van Vlaamse Noord-Zuidbewegingen. Ook hij was van de partij op het Wereld Sociaal Forum in Nairobi. Wat zocht hij er? Wat vond hij er? Wat heeft hij er geleerd? Dit is het derde uit een reeks interviews met Belgen op het WSF 2007.

[Interview] De Belgen op het WSF(2): Eddy Van Lancker en Caroline Copers van het ABVV
Vlak voor hun vertrek uit Nairobi praatten we met Eddy Van Lancker en Caroline Copers van het ABVV. Wat vonden zij van het Wereld Sociaal Forum?

[Interview] De Belgen op het WSF (1): Luc Hamelinck van het ACV
NAIROBI –- Op het Wereld Sociaal Forum in Nairobi liepen ook heel wat Belgen rond. Wat vonden zij ervan? Wat hebben ze geleerd? Wat willen ze meegeven aan het thuisfront? In het eerste van een reeks interviews laten we Luc Hamelinck van het ACV aan het woord. Luc Hamelinck is voorzitter van de centrale Openbare Diensten bij het ACV.

WSF: de 'Assemblee' der Sociale Bewegingen zet puntjes op de i
NAIROBI – Met de Assemblee der Sociale Bewegingen kwam gisteren een einde aan vier dagen van debatteren, onderhandelen en actievoeren in en rond het Moi sportcomplex in Kasarani, ten noorden van de stad. Vandaag is er nog de slotceremonie in het centrum. Het einde van het Wereld Sociaal Forum is in zicht.

Wereld Sociaal Forum gaat belangrijke vijfde dag in
NAIROBI –- De vierde dag van het Wereld Sociaal Forum in Nairobi staat in het teken van strategieën, alternatieven en acties. Hoe gaan de sociale bewegingen het komende jaar aan de slag? En hoe kunnen ze de strijd coördineren?

Op het WSF wordt onvermoeibaar elke dag betoogd
NAIROBI -- Er wordt op het Wereld Sociaal Forum niet alleen van gedachten gewisseld en gediscussieerd. Er wordt ook betoogd. Groeperingen van alle slag zetten met kleine optochten hun eisen kracht bij.

[Interview] Nobelprijswinnares Shirin Ebadi over het WSF en de spanningen tussen Iran en de VS
NAIROBI – De Iranese vredes- en mensenrechtenactiviste Shirin Ebadi zat dinsdagochtend samen in één panel met Jody Williams en Wangare Maathai. Dat zijn drie van de zeven levende laureates van de Nobelprijs voor de Vrede. Die prijs werd in heel haar geschiedenis slechts twaalf maal toegekend aan een vrouw. “Op zich al veelzeggend over de positie van vrouwen in deze wereld,” aldus de moderatrice.

Verzet tegen repressie in Guinée organiseert zich op WSF
NAIROBI – De deelnemers aan het Wereld Sociaal Forum zijn natuurlijk niet afgesneden van de buitenwereld. Nu hen de berichten van de bloedige repressie van de algemene staking in Guinée bereiken, schieten de vakbonden ook in Nairobi in actie.

De Q-spot: holebistemmen uit het Zuiden op het WSF
NAIROBI -- Er lopen op het Wereld Sociaal Forum in Nairobi heel wat holebi-activisten rond. Daar lijkt het toch op als je afgaat op het komen en gaan van mensen op de Q-spot. Wat hebben al die holebi’s tegen het neoliberalisme?

De strijd voor grondrechten staat hoog op WSF-agenda
NAIROBI – Er is op het Wereld Sociaal Forum 2007 veel te doen rond de strijd van landlozen en boeren. Zij willen de toegang tot grond beschermd zien als een fundamenteel recht. Het neoliberale ontwikkelingsmodel duwt de kar net in de tegengestelde richting.

WSF-Openingsceremonie eert en enthousiasmeert de slachtoffers van alle vormen van onderdrukking
NAIROBI – De openingsceremonie van het Wereld Sociaal Forum 2007 in Nairobi was verschillende dingen in één. Een feestelijk eerbetoon aan alle vrijheidsstrijders van de wereld. Een vastberaden blijk van solidariteit met alle slachtoffers van onderdrukking. En een collectieve belofte om samen het verzet tegen de neoliberale globalisering naar nieuwe hoogten te stuwen.

[Fotoverslag 1] Het WSF 2007 barst los in een sfeer van enthousiasme
NAIROBI – Zaterdag werd in de hoofdstad van Kenia op feestelijke wijze het startschot gegeven voor het 7de Wereld Sociaal Forum. Nairobi zal het geweten hebben!

[Fotoverslag 2] Het WSF 2007 barst los in een sfeer van enthousiasme

[Interview] Algemeen Secretaris van de Wereldvakbond Guy Ryder over waardig werk en georganiseerd verzet
NAIROBI – De baas van de Wereldvakbond (ITUC) geeft zodadelijk het startschot voor de lange reeks WSF-activiteiten rond o.m. waardig werk, arbeidsmigratie en vakbondsvertegenwoordiging in multinationale bedrijven. Maar eerst maakt hij even tijd voor Indymedia.be

Het Huruma Social Forum (of hoe sloppenwijkbewoners hun lot in eigen handen nemen)
NAIROBI – In Huruma bundelen sloppenwijkbewoners hun krachten om samen mogelijk te maken wat alleen ondenkbaar is: een ‘decent house’ bouwen. In kleine groepen en zonder hulp van buitenaf.

Ook Kenia’s nomaden en jager-verzamelaars laten hun stem horen op het WSF
NAIROBI -– In Kenia leven tal van nomadengemeenschappen. Maar er wordt met hen geen rekening gehouden, vinden ze. Beetje bij beetje verenigen ze zich en vormen ze front. Het Wereld Sociaal Forum is daarin een nieuwe stap. Bijna alle pastorale gemeenschappen zullen er vertegenwoordigd zijn.

[Fotoreportage] Nairobi: de vrijwilligers in actie
NAIROBI –- Komen er nu 50.000 of 150.000 mensen? De cijfers lopen uitéén. Waren de inschrijvingen slecht georganiseerd? Hier en daar heerst verwarring, hoor je kritiek. Één ding is zeker: zonder de inzet van honderden vrijwilligers komt het Wereld Sociaal Forum 2007 er nooit. Een klein eerbetoon.

“Meedoen aan het WSF? Wel goesting, geen geld”
NAIROBI – Roselyn en Roselyne, zo heten ze. De één uit Kasarani, de ander uit Buru Buru, twee volkswijken van Nairobi. Hun strijd? De vrouwen en jongeren uit hun wijk naar het Wereld Sociaal Forum krijgen.

De mensen, het geld en de energie achter het WSF 2007 in Nairobi
NAIROBI – We gingen een kijkje nemen op het hoofdkwartier van het Wereld Sociaal Forum in Kenia. Van hieruit worden de laatste voorbereidingen voor het WSF 2007 gecoördineerd. Het ligt in de groene, rustige wijk Lavington. Maar het is er een drukte van jewelste. Alle hens aan dek voor de laatste rechte lijn.

[Interview] François Houtart over Via Campesina en de Oproep van Bamako
NAIROBI – Op het vliegtuig naar Nairobi zit ook François Houtart – kanunnik, professor, andersglobalist avant la lettre en in 2001 één van de initiatiefnemers van het eerste Wereld Sociaal Forum in Porto Alegre.

Help de reportage over het Wereld Sociaal Forum in Nairobi mogelijk te maken
Zaterdag gaat het zevende Wereld Sociaal Forum van start in de Keniaanse hoofdstad Nairobi. Indymedia.be-reporter Marc-Antoon De Schryver vertrok vanmorgen al. Heel binnenkort krijgen we dus de eerste berichten uit Nairobi. Om de reis mogelijk te maken zijn we wel nog altijd op zoek naar steungevers.

Vakbonden lanceren op WSF in Nairobi internationale campagne voor waardig werk
Een alliantie van vijf internationale organisaties – waaronder de wereldvakbond – zal volgende week op het Wereld Sociaal Forum in Nairobi een campagne lanceren rond waardig werk: ‘Decent Work for a Decent Life’.

Belgen maken zich op voor het WSF
Op initiatief van het Belgisch Sociaal Forum was er gisteren in Brussel een ontmoetingsavond voor de Belgen die naar het Wereld Sociaal Forum in Nairobi trekken. Een dertigtal WSF-reizigers maakte van de gelegenheid gebruik om elkaar te leren kennen en nuttige informatie uit te wisselen.

Marc-Antoon's WSF-blog
Naar een Wereld Sociaal Forum ga je niet onvoorbereid. Volg de voorbereidingen van de Indymedia-reporter op de WSF-blog.

Street kids raid poverty summit

Wat te denken van volgend bericht van BBC News:
"Dozens of street children have invaded a five-star hotel food tent and feasted on meals meant for sale at the World Social Forum in Kenya's capital." Bron: http://news.bbc.co.uk/2/hi/africa/6295633.stm
Is wat Boniface Beti verder in dat artikel zegt ook echt gebeurd, kan iemand die op het WSF was dat misschien bevestigen?

klopt

Beste,

Het bericht klopt.
Caroline Copers heeft het er over in dit interview:
http://www.indymedia.be/en/node/6919

Hoe is er op gereageerd?

Hoe is er op gereageerd? (Het BBC-artikel vermeld wel wat maar toch.)