Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

MO* magazine lanceert nieuwe website

MO* magazine lanceert nieuwe website

MO* magazine hield dinsdagavond haar gloednieuwe website boven de doopvont onder het toeziend oog van tientallen genodigden uit de NGO- en mediawereld. De website zal dagelijks "mondiaal nieuws" brengen in samenwerking met het nieuwsagentschap IPS, dat over een netwerk beschikt van 350 correspondenten over de hele wereld.

mo_dump.jpg

De website is ingedeeld in verschillende rubrieken. 'Mondiaal nieuws' bevat nieuws uit de wereld, zowel van de IPS-correspondenten, als uit MO* magazine zelf, als een RSS-feed van tientallen nieuwsbronnen uit de verschillende continenten.

'Mondiale opinies' brengt opinies van bekende en minder bekende specialisten, politici uit binnen- en buitenland en andere opiniemakers uit de wereld. 'Mondiale achtergrond' zal diepgravende reportages en analyses brengen die spelen in de mondialiserende wereld.

Daarnaast is er ook ruimte voor een actueel e-zine, agenda en links. En last but not least: het interactieve gedeelte van de site omvat een heus forum en brieven van Vlamingen in het buitenland.

"Er is nood aan een actuele en mondiale nieuwssite in Vlaanderen," aldus Gie Goris van MO*. "In een wereld waar het nieuws als product voortdurend onder druk staat door de infotainment en de embedded journalistiek stijgt de vraag naar ernstig en betrouwbaar nieuws. Met de nieuwe website wil MO* magazine op deze vraag inspelen."

Jan Vandenberghe van iMerge deed een korte video-tussenkomst vanuit Shanghai. Hij benadrukte de impact van het internet als medium van het volk. “Miljoenen mensen geven het internet momenteel vorm en inhoud. En vaak is die informatie betrouwbaarder dan de informatie van bovenuit,” aldus Jan Vandenberghe.