Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

EFF opent kantoor in Brussel

EFF opent kantoor in Brussel

De Electronic Fronteer Foundation (EFF) heeft gisteren een kantoor in Brussel geopend.

EFF is een internationale organisatie van advocaten, informatici, beleidsanalysten en activisten die sinds 1990 opkomen voor ieders digitale rechten. Je kan er terecht voor vragen rond onderwerpen als copyright, consumentenrechten, filesharing, vrije meningsuiting en je rechten als (corporate) blogger.

De Europese afdeling van het EFF in Brussel moet de weg vrijmaken voor een vlotte samenwerking met verschillende afdelingen van de Europese Unie en heeft tot
ultieme doel de Europese beleidvoering te beïnvloeden.

Het nieuwe kantoor werd mogelijk gemaakt door de gulle financiële steun van de Mark Shuttleworth Foundation. Mark Shuttleworth is beter bekend als de Zuid-Afrikaanse
miljardair-astronaut die de bezieler en geldschieter is van Ubuntu Linux en SchoolTool.

Elke dag hou ik van Mark een stukje meer.

EFF dient klacht in tegen Viacom

EFF dient een klacht in tegen mediabedrijf Viacom omdat Viacom 100.000 filmpjes liet verwijderen van Youtube. Viacom, ondermeer eigenaar van MTV, vond dat de filmpjes een inbreuk waren op de auteursrechten. Maar volgens EFF ging Viacom heel slordig te werk bij het opstellen van de lijst van 'illegale' filmpjes. EFF zoekt nu slachtoffers van de Viacom-censuur.

Joeri

Gepost door Joeri
08.02.2007