Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Chinese Draak in Antwerpen

Chinese Draak in Antwerpen

Na Leeuw en Eenhoorn, bracht het Choi Lee Fat Dragon and Lion dance team, woensdag 21/2, de Chinese Draak in de Van Wezenbeekstraat. De drie Chinese hemeldieren zijn, met het Chinese nieuwjaar, aan de beurt gekomen en ook vandaag was er veel volk.

De viering van Chinees nieuwjaar is geen commercieel hoogstandje, waar waar elke Eurocent die erin gestoken wordt er ook terug moet uitkomen. Je voelt de inzet en de vriendschap van de vele deelnemers, jong en oud. Dit is zo anders dan de koude bedoening die de shopping centra in de Sinterklaas en Kerstperiode brengen.
Chinatown is terecht fier op hun Nieuwjaar en alle bezoekers voelen zich hartelijk welkom.

L1060848.jpg

Alle deelnemers houden even stil voor het altaar en branden wat wierook stokjes

L1060845.jpg

Een deelnemer buigt eerbiedig voor het altaar.

L1060857.jpg

Ook de Draak kont voor het altaar ...

L1060868.jpg

De tocht door de straat begint.

L1060858.jpg

De toeschouwers genieten van het spektakel

L1060904.jpg

Als tramreiziger krijg je niet elke dag een Eenhoorn in het vizier. De Chinese Eenhoorn heeft een korte stevige hoorn in vergelijking met de fragiele lange hoorn van de eenhoorn die wij kennen uit de sagen.