Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Eerste kampeerplaatsen G8-top bekend

Eerste kampeerplaatsen G8-top bekend

Eindelijk schuift er wat wat betreft de infrastructuur voor de protestacties tegen de komende G8-top. De brede coalitie van anti-G8-groepen probeerde al maanden toezeggingen te krijgen van lokale autoriteiten om in ieder geval minimale opvangmogelijkheden voor de duizenden demonstranten te kunnen voorzien. Onder het motto "we komen sowieso" had de coalitie een lijst opgesteld van 35 plaatsen in de omgeving van Heiligendamm waar kampeerplaatsen zouden kunnen opgericht worden. Lange tijd weigerden autoriteiten publiekelijk ook maar een vinger toe te geven. Als enige gaven ze vakbonden toestemming om een kamp in te richten bij Bützow, dat zo'n 50 kilometer van Heiligendamm afligt en daarom door de activisten weggelachen werd.

Om de druk op de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern te verhogen, werd er 2 weken geleden een demonstratie voor het kantoor van de afvaardiging in Berlijn gehouden, waarbij duidelijk werd dat de politie van tevoren op de hoogte moet geweest zijn. Alle demonstranten werden gefouilleerd en moesten hun personalia afgeven.

Maar nu komt er dus beweging in. De politie zou in samenwerking met de lokale autoriteiten overwegen om kampen toe te staan bij de dorpjes Reddelich en Lamprechtshagen. Beide kampen liggen op aanvaardbare afstand van Heiligendamm (zo'n 15 kilometer).

Bovendien zou in Rostock overeengekomen zijn met de demonstranten dat ze een groot schoolgebouw (de Ehm Welk-Schule in Rostock-Evershagen) mogen afhuren voor kantoorruimte en dergelijke.

Minder vrolijk zal het in Güstrow worden, waar de school door politie-eenheden gebruikt gaat worden. Het aantal politieagenten dat ingezet gaat worden voor de beveiliging van de top is wederom verhoogd, van 16.000 naar 18.000.

campsG8.jpeg

Gilles

Gepost door Gilles
19.03.2007

Tags