Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

[Video] Stoelenverkoop t.v.v. Palestijnse Circusschool in Ramallah

[Video] Stoelenverkoop t.v.v. Palestijnse Circusschool in Ramallah

Kan je een stoel omtoveren tot een kunstwerk ? Dit was de vraag die Anita Huybens, keramiste, rondstuurde aan vrienden in het kunstencircuit.

Een stoel voor ’t goede doel !

Zie je geen videospeler? Kijk dan even na of:

  1. De Flash-player (versie 9) is geïnstalleerd op je computer. De player kan je gratis downloaden op http://www.adobe.com/products/flashplayer/.
  2. Javascript is geactiveerd in je browser.

Download: stoelenmakers.wmv  (5.51 MB)

In de Palestijnse gebieden is de situatie voor kinderen ronduit schrijnend. Sinds de aanvang van de tweede Intifada in september 2000, werden reeds meer dan 750 kinderen gedood, 3000 kinderen werden gevangen genomen, en honderden kinderen zijn gehandicapt voor het leven. Daarenboven zijn vernederingen aan de checkpoints, extreem geweld en het verlies van een vader, broer, zus of moeder, meer de normaliteit dan de uitzondering geworden voor velen.

Door de internationale boycot van de Palestijnse regering, krijgen alle leerkrachten in de publieke scholen al sinds maart 2006 geen loon meer uitbetaald, wat leidde tot een massale staking die nu reeds 3 maanden duurt. 750.000 kinderen gaan al 5 maanden niet meer naar school.

Om kinderen terug even kind te laten zijn, droomde Shadi Zmorrod van een circusschooltje.

Circus in beweging uit Leuven sprong op de kar; 3 docenten zouden in augustus naar Ramallah gaan om training te geven en mee te werken aan de start van het eerste Palestijnse circus. De oorlog in Libanon besliste er anders over. De docenten konden niet vertrekken en in Palestina startte men toch met veel improvisatie en heel veel enthousiasme.

Het circusschooltje verdient verdere steun.

Daarom was er op 24 maart 2007 een STOELENVERKOOP in de galerij van de bibliotheek op het
Ladeuzeplein in Leuven. Er was animatie en informatie en de mooie fotoreportage van Lieve Snellings die voor zichzelf spreekt. Er waren zeker meer dan 101 kunststoelen te bekijken en te koop. De opbrengst gaat volledig naar de circusschool.

Hieronder vindt u mijn reportage van de verkoop van kunststoelen. Mijn excuses voor de slechte geluidskwaliteit. Dit is mijn allereerste videoreportage.

Op het web vind je meer over de Palestijnse circusschool op deze sites : www.hannah.be/cirkusschooltje, www.palcircus.ps en ook nog www.101stoelen1circusschool.net

Als U niet op het evenement met stoelenverkoop aanwezig kon zijn, maar U wenst toch dit project te steunen kunt U een storting doen op :
083-4357960-44 met vermelding : circusschool.