Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Thema's op de G8 2007

Thema's op de G8 2007

De G8 kent geen transparante structuur. Dat betekent dat er geen agenda’s, nota’s en verslagen worden vrijgegeven. Alle vergaderingen en meetings gaan door achter gesloten deuren. Toch worden de grote thema’s wel bekendgemaakt.

Zo gaf de Duitse bondskanselier Angela Merkel op een persconferentie aan het eind van de G8-top 2006 in Sint-Petersburg vrij dat de G8-top in Heiligendamm over ‘Armoedebestrijding’ zal gaan.

De Duitse regering wist eind vorig jaar te vertellen dat het Leitmotiv van de top ‘veilig ondernemen’ zou zijn, in het Engels ‘Investment security’.

Volgens het internationale netwerk Dissent, dat massaal oproept voor de protesten tegen de G8, is de leidraad ‘Groei en Verantwoordelijkheid’. Onder die noemer zullen de staatshoofden het volgens Dissent hebben over ‘Afrikaanse ontwikkeling’, ‘klimaatsverandering’, ‘globaal economisch onevenwicht en wereldeconomie’ en ‘wereldhandel en intellectuele eigendomsrechten (patenten, nvdr)’.

Gilles

Gepost door Gilles
26.03.2007

Tags