Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Convergence Centers G8 bekend

Convergence Centers G8 bekend

De plaatsen waar de Convergence Centers voor de protesten tegen de G8-top begin juli dit jaar zullen plaatsvinden zijn bekend gemaakt.

Deze Convergence Centers zijn centra die openen voor de protesten tegen de G8-top aanvangen. Mensen die vroeger wensen af te zakken naar Duitsland kunnen er terecht voor maaltijden en overnachtingen.
Ook zullen deze centra dienen als trefpunten voor verdere voorbereiding van de acties tijdens de protestweek, en kunnen mensen die niet veel afweten van de G8-top en de protesten ertegen er hun licht opsteken.

In Hamburg zal de Rote Flora dienen als Convergence Center (CC), en dit van 25 mei tot en met 10 juni.
In Rostock dient een oude school in Evershagen als CC. Al enkele actievoerders hebben hier hun intrek genomen, om alles voor te bereiden voor de grote massa’s.
En in Berlijn tenslotte wijkt men enigszins af van dit concept. Men heeft er geopperd voor een Convergence Space. Er worden niet enkel lokalen voorzien in de bekende linkse centra, maar men wil er ook plaats bieden voor mensen die nog niet bekend zijn met de G8 en het protest. Men voorziet er ook dagelijkse meetings, lezingen en discussies in parken en op pleinen, en dit alles van 21 mei tot en met 16 juni.

Gilles

Gepost door Gilles
29.03.2007

Tags