Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

[Fotoreportage] Dag van de Aarde in Hasselt

[Fotoreportage] Dag van de Aarde in Hasselt

Een dag waarop de waarde van de aarde wordt aangekaart, welke schoonheid de natuur meebrengt. Dag van de Aarde brengt activiteiten in heel België. Een dag van dankbaarheid en vooral genieten van de schoonheid en alles wat de aarde voortbrengt.

dagvdaarde (Custom).jpg

poster dag van de aarde

Het thema dit jaar is ‘duurzame landbouw en consumentengedrag’. Daarom organiseerde Oxfam-wereldwinkel Hasselt samen met Natuurpunt een Fairtrade-brunch.

Je kon er de dag starten met een (h)eerlijke brunch, samengesteld met Fairtrade-producten uit het Zuiden en biologische landbouwproducten uit Hasselt en omstreken.
Verder waren er filmvoorstellingen van Koe Nummer. 80 heeft een probleem van Dirk Barrez en An Inconvenient Truth.

Buiten stond een op trapkracht aangedreven CO2-neutrale minidiscobar.

Op zaterdag 12 mei nodigt de Oxfam-wereldwinkel u ook uit op een koffietafel om je kop te heffen op rechtvaardige wereldhandel tijdens de Internationale dag van de Fair Trade.

IMG_1203 (Custom).JPG

Stand Oxfam en Natuurpunt

IMG_1206 (Custom).JPG

Brunch

IMG_1208 (Custom).JPG

Brunch

IMG_1207 (Custom).JPG

Fair Trade producten

IMG_1199 (Custom).JPG

Een Mozambikaanse boer die het equivalent van 9 euro krijgt voor 25kg Cashewnoten die vooral naar China worden uitgevoerd.

foto: Tineke D'Haese

IMG_1198 (Custom).JPG

tentoonstelling

IMG_1204 (Custom).JPG

CO2-neutrale minidiscobar

IMG_1205 (Custom).JPG

CO2-neutrale minidiscobar