Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Terrorisme: What’s in a Name?

Terrorisme: What’s in a Name?

Begin mei gaf het Amerikaanse onderzoekscentrum, het Nationaal Veiligheidsarchief, een document vrij dat de link blootlegt tussen Luis Posada Carilles en de terroristische bomaanslag op een Cubaans lijnvliegtuig in 1976, waarbij 73 mensen om het leven kwamen.
Posada moet volgende week voor de rechter verschijnen in de Verenigde Staten. Niet wegens zijn banden met het anti-Cuba terrorisme, maar omdat hij met een vals paspoort het land is binnengekomen. Vorige maand is hij vrijgelaten en staat in afwachting van zijn proces onder huisarrest.
Zoals het er nu naar uitziet hebben de Verenigde Staten voorlopig geen plannen om hem te veroordelen voor de bomaanslag dertig jaar geleden.

Voeren de Verenigde Staten een selectieve strijd in hun ‘war on terror’ of kunnen de spelregels worden aangepast naargelang de situatie?

Posada Carriles gaat vrijuit voor bomaanslag

Teun

Gepost door Teun
11.05.2007

Tags