Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Blog / amerikaanse verkiezingen

Phyllis Bennis: "Ook met Obama blijft vredesbeweging hard nodig"

De wereld mag opgelucht ademhalen dat het einde van het tijdperk Bush in zicht is en dat de nieuwe wereldleider Barack Obama althans de indruk geeft dat hij in staat is mensen te verenigen i.p.v. ze tegen elkaar op te zetten. Maar wie even verder gaat dan de euforie van deze historische overwinning, weet dat ook met Barack Obama aan het hoofd van een Amerikaanse regering, sociale beweging hard nodig blijft.

Lees meer / 0 comment(s)

Hoe Fox de hele wereld voorloog en McCain als overwinnaar uitriep

Fox media riep daags voor de verkiezingen McCain uit tot overwinnaar. Volgens haar opiniepeilingen op 3 november zou immers blijken dat Obama over de gans de lijn aan het verliezen was.

Lees meer / 1 comment(s)

Talk to your parents about McCain!

We should be able to talk about this matter freely.

Watch the tube.

Lees meer / 1 comment(s)

En als je niet wil kiezen tussen Obama en McCain...

thirdpartycandidates1015.jpg

Je zou het niet meteen zeggen als je de lawine aan McCain/Obama-verslaggeving over je heen krijgt, maar er zijn nog heel wat andere kandidaten die meedoen aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen. In de Amerikaanse media komen die onafhankelijken of kandidaten van kleinere partijen nauwelijks aan bod. De regels van de Commission on Presidential Debates – die in 1987 werd opgericht door Republikeinen en Democraten!) sluiten alle kandidaten uit die minder dan 15 % halen in de opiniepeilingen.

Lees meer / 2 comment(s)

Verkiezingen VS: kiezers geschrapt van verkiezingslijsten in de zogenaamde Swingstates

Gisteren op Democracy now, een heel interessante reportage gezien over de uitzuivering van verkiezingslijsten in de verschillende zogenaamde wingstates in de VS. Het zijn vooral die staten waar het grootste gedeelte van de bevolking verarmd is en meer geneigd is om voor de Democraten te stemmen. De BBC- journalist Gregg Palast reisde door New Mexico, Michigan en Colorado om uit te zoeken in welke mate de beweringen dat burgers in bepaalde wijken/staten moedwillig van verkiezingslijsten geschrapt worden, waar zijn.

Lees meer / 0 comment(s)

YouTube: de nachtmerrie van de politiek

Het regent dezer dagen filmpjes op YouTube waarin dubieuze uitspraken van John McCain te horen zijn. De videowebsite is stilaan een nachtmerrie aan het worden voor de republikeinse presidentskandidaat.

Dit is de meest bekeken McCain inzending:

Lees meer / 0 comment(s)

Verkiezingen volgens The Onion...

Een -best wel grappig- filmpje ivm (de Amerikaanse) verkiezingen:

Lees meer / 1 comment(s)