Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Blog / censuur

Koen Dillen slachtoffer van nazi-praktijken?

Er is een rel lostgebarsten in intellectueel Vlaanderen. Aanleiding is de Mitterand-biografie van Vincent Gounod. De linkse boekhandel De Groene Waterman zou die roman uit de rekken hebben gehaald nadat bekend raakte dat niemand minder dan VB-politicus Koen Dillen achter dat pseudoniem schuil gaat. De Groene Waterman ontkent dat, maar dat belette een reeks bezorgde intellectuelen en opiniemakers niet om in De Standaard uit te halen naar de “krampachtigheid waar mee we in Vlaanderen met 'foute' auteurs omgaan”.

Lees meer / 4 comment(s)

Dolle Mol TV: forel in botersaus!

Als de Vrt het lievelingsgerecht van Hitler niet uitzendt, dan doet Dolle Mol TV het wel. Intussen de discussie voerend over het nieuwe censuurklimaat in Vlaanderen. Na het verbieden van 'mijn leven met Leterme' van Vitalski, de feminatheek van L.P.

Lees meer / 11 comment(s)

Humo gecensureerd: nu kan iedereen de Koekelberg-montage zien

humojustsaynotocensorshoh3_censored.jpg

In allerijl werden gisteren overal in het land Humo's uit de rekken genomen. Humo riskeerde een dwangsom van 250 euro voor elk exemplaar dat bleef liggen in de krantenwinkels. Reden: politiebaas Koekelberg en zijn secretaresse Ricour konden niet lachen met een pikante fotomontage in de satirische rubriek “Het gat van de wereld” en trokken naar de rechtbank. Die nam de ingrijpende beslissing zonder de redactie van Humo te horen.

Lees meer / 10 comment(s)

Wet bedreigt vrij internet in Wit-Rusland

Het parlement van Wit-Rusland heeft dinsdag (17 juni 2008) een nieuwe mediawet goedgekeurd die voorziet in een streng toezicht op publicaties op internet, het laatste communicatiemiddel voor onafhankelijke media.

Volgens de nieuwe wet kan de regering per decreet gaan bepalen welke informatie via het internet mag worden verspreid. Alle media moeten zich (opnieuw) registreren bij de regering, die bepaalt of ze legaal zijn of niet. Van media op internet kan dat op enig moment in de toekomst ook worden geëist. In hoeverre bijvoorbeeld blogs onder media vallen, is onduidelijk.

Lees meer / 0 comment(s)

Beelden Egyptische voetballer Abu Trika gecensureerd

Abutrieka.jpg
Het hele verhaal begon toen de bekende Egyptische voetballer Mohamed Abu Trika een goal scoorde tegen...

Lees meer / 0 comment(s)

Wikileaks offline na Amerikaanse censuur en brand

Wikileaks logo

Wikileaks.org is een wiki-website waar informanten uit de overheids- of bedrijfswereld anoniem geheime informatie kunnen lekken. De site is nu in grote delen van de wereld onbereikbaar geworden nadat haar servers gecrasht werden, er een brand uitbrak die de belangrijkste servers in Zweden uitschakelde, en een Californische rechter het internetdomein liet opheffen.

Lees meer / 0 comment(s)