Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Dolle Mol TV: forel in botersaus!

Dolle Mol TV: forel in botersaus!

Als de Vrt het lievelingsgerecht van Hitler niet uitzendt, dan doet Dolle Mol TV het wel. Intussen de discussie voerend over het nieuwe censuurklimaat in Vlaanderen. Na het verbieden van 'mijn leven met Leterme' van Vitalski, de feminatheek van L.P. Boon, de copporn van Humo en nu dus ook het lievelingsgerecht van Hitler, rijzen er vragen als: "Het lievelingsgerecht van Mao, zou dat ook een probleem geven?" Als je het mij vraagt, een hilarisch stukje TV van deze sympahtieke kleine zender. www.dollemol.be

Je bent de ergste vergeten

Je bent de ergste vergeten opnoemen: er worden nu al dwangsommen opgelegd aan een groep mensen die onderbetaald worden en het probleem aankaarten voor de deur van hun bedrijf. De Humo en de VRT zijn het verste van m'n zorgen

dolle bucquoy

ter meerdere eer en glorie van bucquoy, de man die steeds op vinkenslag ligt om een relletje rond zijn onbenullig persoontje te creëeren.

't is waar, Humo en de Vrt zijn de hele wereld niet!

Humo en de Vrt zijn de hele wereld niet. De Dolle Mol en Bucquoy ook niet. Maar dat betekent niet dat iets niet in de media-blog mag als de hele wereld er niet in voorkomt. Ten andere: als ik dit filmpje hilarisch vind, zeg ik dan genoeg over de belangrijkheid hiervan? Ah nee, ik dacht dat ik eerder in de buurt kwam van een soort zalige lichtheid van het bestaan: de Dolle Mol als een soort Belgische tegenhanger van Simon Vinkenoog.
Maar 'k vind het toch sjiek dat deze mensen samen zo'n filmpje maken en online zetten!

Banalisering van Hitler

Wat er in dit hilarisch stukje natuurlijk volledig over het hoofd wordt gezien, is het feit dat deze "forel in botersaus" een verzinsel is van een 'creatieve' redactie.
Hitler was een overtuigd en consequent vegetarier. Tja hij was alternatiever dan je zou vermoeden ...

Die 'forel met botersaus' was een verzinseltje omdat ze met een pakkende figuur wilden voor de dag komen.
Dat is dan ook met verve gelukt door onze openbare omroep; tja een Hitler is natuurlijk een dankbaar figuur voor een guitig programma.
Dat daarmee de grootste dictator en massamoordenaar gebanaliseerd wordt ... tja 'Moet kunnen'.

Moet inderdaad kunnen, vind ik ook op voorwaarde dat die guitige bende ook de moed zou hebben om zichzelf na het programma te verdedigen en het niet over te laten aan de communicatie- en juridische dienst.
Maar tja die moed hebben ze blijkbaar tot op vandaag nog niet. Tja ...

Iets met boeken

""Waar boeken worden verbrand, verbrandt men op den duur ook mensen." Heinrich Heine

Laten we niet vergeten dat Hitler een mens was, die misschien overtuigd vegetariër was, maar die graag forel luste, die zeker geen ariër was, maar graag blonde mannen met blauwe ogen kuste...

Ik vond het daarover gezegde door Paul Verhaeghen* en Hans Münstermann** in Iets met boeken op Canvas wel treffend.

Paul Verhaeghen* won dit jaar de Independent Foreign Fiction Prize voor het huzarenstuk Omega Minor, dat hij bovendien eigenhandig naar het Engels vertaalde.

Hans Münstermann** bracht onlangs Land Zonder Sarah uit, een erg sterke roman waarin Hitler via een achterpoortje in het Amsterdam van nu belandt.

geen forel

"Vegetariër; is een inwoner van Vegetanië" (L. Verbeeck, aforist - schrijver)

Hitler at geen forel; het is een verzinseltje van een 'creatieve' programmaploeg. Dit is ondertussen bewezen en toegegeven (door de communicatiedienst van de VRT).

Maar het is een zeer sterke vondst om dit met literatuur te vergelijken; dat deze creatieve bende niet zelf op deze geniale inval was gekomen. Het is me nog steeds een raadsel.
Ik kijk al uit naar het vervolg: de kerststronk van Stalin; stoverij volgens de grootmoeder van Pol Pot; Heilige land kipkap volgens Godfried v Bouillon; ... .
Ik voel mezelf ook al weer plotseling een heel stuk inteligenter na wat citaten en wat creatieve zijsprongen.

schijthitler

Ik krijg verdorie het schijt van een historisch correcte Hitler. Alsof het historisch belangrijk is dat Hitler noch vis noch vlees at en bijgevolg de programmamakers van het kookprogramma negationisten zouden kunnen zijn. Daar gaat het toch helemaal niet om? Het gaat erom dat sommigen er aanstoot aan nemen dat Hitler voorgesteld wordt met menselijke kwaliteiten, zoals smaak voor goed bereid voedsel. Wat zegt dat over zijn moraal? Totaal niets. Of zouden alle macro-bioten meteen buiten verdenking gesteld worden in elke moordzaak omdat ze er gezonde eetgewoonten op na houden? Niet dus.

www.knack.be/nieuws/cultuur/-verhaal-plat-prefere-verzonnen-/site72-sect...

De les die we hieruit kunnen nemen, is dat historici de figuur van Hitler naar zich toe hebben getrokken, net zoals de katholieke geleerden dat deden met de figuur van Jezus. Als het aan de gewone man of vrouw niet wordt toegestaan z'n eigen oprechte mening te vormen over beladen historische figuren, dan heet dat patrenalisme. Dat is onderdrukking en alle hier genoemde vormen van censuur kaderen daarin. De geest is niet meer vrij. De beknotting van het stakingsrecht past in hetzelfde klimaat. De inhoud is verschillend, maar de strijd, de onderdrukking is dezelfde.

Laten we ons eerlijk de vraag stellen of de programmamakers van Plat préféré iets verkeerd deden, iets waarmee ze schade verrichtten? Ik denk het niet. Moeten we het dan verbieden? Laten we daar toch maar heel voorzichtig mee zijn.

Ok, de historische waarheid heeft haar rechten, zeker wat betreft de holocaust. Maar in het geval van de forel is dat overdreven. Ik zie ook echt het verband niet waarom dit een belediging zou zijn voor de joodse gemeenschap. Behalve dat sommigen proberen de mens Hitler gelijk te stellen aan de historische figuur Hitler. Dat vind ik geen goed idee. Daar bewijzen we noch Hitler, noch de slachtoffers van de Holocaust, noch de geschiedenisboeken een dienst mee.

Laten we vooral op zoek gaan naar de diepe filosofische waarheid die begint met te erkennen dat we niet alwetend zijn. (De aanname van het bestaan van het absolute kwaad buiten onszelf, maakt onze zintuigen troebel voor het slechte dat in onze eigen persoon schuilt. Elke mens moet daar zelf het antwoord op zien te vinden. Wij zijn niet schuldig aan al het lijden op de aarde, maar wij worden schuldig als wij onverschillig zijn. De betekenis van het zijn herleiden tot droge feitelijkheden is soms een aanleiding tot onverschilligheid. De objectieve weergave van grote historische drama's is een doel dat naast de subjectieve uiting van vermenselijking en de betrekkelijkheid van het eigen mensbeeld moet kunnen bestaan).

neen

het gaat niet om die marionet van het duitse grootkapitaal nl adolf h, maar om die andere mediageile en cynische clown van een bucquoy - en bovendien opportunist: zich profileren als vroegere stamgast en huidige redder van café de dolle mol. Een lachertje: we hebben indertijd die vent daar nooit gezien. Belachelijk: nog wat subsidies loshengelen van anciaux - dat zal de dikke vis zijn die ligt te bakken. En zo heeft elke beweging zijn aasgieren.

alloha zeg?

Gelieve uw interne vetes intern te houden en niet en publique en ongenuanceerd mensen te beschuldigen van "mediageil en cynisch" te zijn. Kom nu, zo groot is Dolle Mol TV niet hoor. 't Is eerder een leuk (vind ik) en bescheiden tijdverdrijf.

Hallo Jo Als lid van een

Hallo Jo
Als lid van een "onafhankelijke" nieuws dienst kan ik mijn ogen niet geloven jou te zien 'gooien' met het woord negationisme naar je eigen mensen. Vergis je je niet?
Geschiedvervalsing is van alle tijden.

ZElfs Prof Brickmont vind dat een wet die het verbied de geschiedenis rond de holocaust te onderzoeken niet thuis hoort in een democratie en dat die wet moet worden afgeschaft.
Informeer u als je es tijd hebt.

Er klopt van alles niet in de geschiedenis ook niet met die van de tweede wereldoorlog!

Waarom veranderde het museum de gedenksteen in 1985? in Auschwitz? ga op zoek en laat de schellen van uw ogen vallen!
Dit is cruciale kennis en heeft niks met negationisme te maken;
Die term is uitgevonden door de daders misschien wel.
Waarom zijn er 700 musea om de 'holocaust' te herdenken over heel de wereld en geen enkele voor enig andere genocide...?

Holocaust betekent offerande en is de naam die ze er zelf aan gaven NA de feiten.

Overal op youtube staan onderzoeken en websites van Joden zelf.
De waarheid zal ons vrij maken.... het is een tijd van onthullingen.

Azo.

Azo.

De geschiedenis is een raadseltje.
En gij gaat ons de sleutels aanreiken.

Jo

Gepost door Jo
15.11.2008

Tags