Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Blog / Colombia

Oorlog(je)

Breekt er een oorlog uit in Zuid-Amerika? Die vraag krijg ik dezer dagen vaak te horen en verdient een antwoord op deze blog. Ik geef u snel een kort antwoord mee, zodat u de rest niet eens meer hoeft te lezen aangezien u al gerustgesteld zal zijn: het is zeer onwaarschijnlijk dat het tot een gewapend conflict komt. Al moet ik daar meteen bij zeggen dat je maar nooit weet, want meer dan één betrokkene heeft belang bij een klein oorlogje.

Lees meer / 3 comment(s)

Leo

Het is vreemd. Altijd als ik nadenk over de landen in Latijns-Amerika die ik graag eens wil bezoeken, kom ik tot een indrukwekkend lijstje van een tiental landen. Er komt af en toe eens een land bij (zo hoorde ik onlangs hele mooie dingen over El Salvador) en er worden natuurlijk ook landen geschrapt, met name nadat ik er geweest ben. Eén land is altijd opvallend afwezig in mijn lijstje en het land in kwestie is nochtans niet onbelangrijk. Nog nooit in mijn leven heb ik zin gehad om naar Colombia te gaan.

Lees meer / 1 comment(s)