Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Parkeerproblemen? De Lijn weet raad!

Parkeerproblemen? De Lijn weet raad!

Je auto parkeren bovenop een bus of duikers die je auto dumpen in het kanaal. Of misschien gewoon je auto laten staan en met de bus naar de stad komen. De Lijn geeft enkele ideeën in haar reclamecampagne.

Indy autobus Leuven 1.jpg

Om het openbaar vervoer te promoten zette De Lijn op een van haar bussen een rode sportwagen. Daarnaast lopen in de steden duikers rond van het verzonnen bedrijf Cardive, die voorstellen gratis je wagen te dumpen op de bodem van het kanaal. Ze delen ook gratis buskaarten en busplannetjes uit.

Ook op de radio worden spotjes uitgezonden met innovatieve voorstellen voor het parkeerprobleem. Met 'asfaltspray' bijvoorbeeld kan je je auto camoufleren zodat parkeerwachters hem niet opmerken (wel goed onthouden waar je geparkeerd stond natuurlijk).

Uit een onderzoek van De Lijn bij 4000 klanten blijkt dat twee op drie autobestuurders die het openbaar vervoer nemen, dat doen om parkeerproblemen te vermijden. In de steden loopt dat zelfs op tot 90%. 39% gebruikt het openbaar vervoer om te gaan winkelen.

De bus met de rode MGB Roadster (nummerplaat BBC 000) valt nog tot morgen te bewonderen in Leuven, daarna trekt hij naar Hasselt, Gent, Brugge en Antwerpen.

Links

  • CarDive: dumpt gratis uw wagen in het kanaal
  • Camouflage: gebruik graffiti om uw wagen onzichtbaar te maken
Indy autobus Leuven 2.jpg
Indy autobus Leuven 4.jpg

Asfaltspray reclame

Weet iemand dat reclame fragment ergens online staan?