Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

f*cking ochtenden

f*cking ochtenden

Rostock +/-11AM

DSC_0015_1G8.JPG

Vanmorgen vroeg opgestaan.... Alles is dood in Rostock. Jeroen, Bruno en ik op zoek naar brood. Geen bakker te vinden. Alle ramen van de kleine en middelgrote handelaars waren dichtgetimmerd. Enkel de ketens, die hun ramen beter zouden dicht timmeren, hebben dat niet gedaan.... MacDonalds, Pizzahut,..

Om negen uur, na een vreselijk duur en mager ontbijt in de jeugdherberg arriveerden we samen in een tent aan de haven waar iedere morgen een persconferentie gehouden wordt. Volledig in het Duits.... op deze dagen zegen ik mijn limburgs vaderland dat me in staat stelt om Duits te verstaan.

Werner Rätz van ATTAC die de betoging van vandaag mee organiseert vertelde over de betoging. Alle deelnemende groepen zouden uitgesproken hebben dat ze wensen dat de betoging vredig verloopt. Er is duidelijk meegedeeld dat er geen nazi´s gewenst zijn. Het is de bedoeling dat ook gezinnen zonder angst kunnen meelopen.

1 dame sprak ook over iets in verband met een wegversperring... na diepere bevraging in schitterend Duits bleek dat ze het had over de nazi-betoging die niet kan/mag plaatsvinden. Alle wegen van en naar het stadje zijn afgezet. Ook antiFA en linkse sympatisanten zijn er niet welkom. De nazi´s hebben in navolging hiervan besloten om RECHTSomkeer te maken en te INFILTREREN in de betoging van anti-G8 vandaag.

spannend. Het valt op dat de dame veel voorzichtiger en licht ongerust spreekt terwijl herr Rätz veeeeel gemoedelijker is.

straks meer. We zijn goed gebriefd, weten wat te doen en gaan dat goed doen.

groeten Nele

Enorm veel succes daar!!

Hoi Nele,

Ik zie dat je in Duitsland bent! Enorm veel succes daar!!

Ben je op tijd terug voor het feestje vrijdag in Hasselt ?

(Ik probeer dan wel via om Marco te contacteren voor de praktische
zaken.)

Groetjes,
Jo van bio

feestjes i hass

Yep, zou moeten lukken.

X tot snel

Nele

Gepost door Nele
02.06.2007

Tags