[Sfinks] Eten wat de pot schaft
[Sfinks] Eten wat de pot schaft
han24 juli 2007 – 22:27

Wim is in het dagelijkse leven leerkracht haartooi, drie weken per jaar is hij echter de kok voor de honderden vrijwilligers die meehelpen op het Sfinksfestival. Tien dagen voor het festival begint hij eraan en hij blijft eten maken tot vijf dagen na het festival. “Het is heel plezant en het is een job waarvan je heel veel voldoening hebt. De meeste mensen hier hebben heel de dag hard gewerkt en hebben grote honger, het is tof om te zien dat ze genieten van het eten.” Wim is niet alleen kok, voor een aantal jongeren speelt hij ook graag de vaderfiguur van het festival. Voor problemen met de meisjes, de jongens of ongeruste ouders, heel de dag door lopen ze de deur van Wims keuken plat. Wie een beetje vriendelijk is, kan ook naast de vaste etenstijden iets versieren uit Wims keuken.

Ook Yolande is een vaste medewerker in de keuken. Zij werkt al jaar en dag mee, vroeger achter de bar en het onthaal, maar de laatste jaren werkt ze in de keuken mee aan de opbouw van het festival. “Het is heel tof om mee te kunnen maken hoe zo'n festival tot stand komt, om het te zien groeien en om samen te kunnen werken met al die mensen die dat realiseren.” “Maar een dag als vandaag is wel echt stressen hoor, een tent die wegwaait, de regen en de wind, je leeft echt mee met de opbouw en het is wel stressen om het allemaal in orde te krijgen.”
Nieuwslijnmeer

- Indymedia.be is niet meer
- Foto Actie holebi's - Mechelen, 27 februari
- Lawaaidemo aan De Refuge te Brugge
- Recht op Gezondheid voor Mensen in Armoede
- Carrefour: ‘Vechten voor onze job en geen dop!’
- Afscheid van Indymedia.be in de Vooruit in Gent en lancering nieuw medium: het wordt.. DeWereldMorgen.be
- Reeks kraakpanden in Ledeberg met groot machtsvertoon ontruimd
- Forum 2020 en de mobiliteitsknoop
- Vlaamse regering kan niet om voorstel Forum 2020 heen (fietsen)
- Fotoreportage Ster - Studenten tegen racisme