Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Festivaaalllaallal: speeltuin voor kunstenaars aan de Schelde

Festivaaalllaallal: speeltuin voor kunstenaars aan de Schelde

ANTWERPEN -- Tien dagen feest met meer dan vijftig ontroerende, bloedstollende, flauwe of fragiele voorstellingen, exposities en optredens in een post-industrieel landschap. Beleef het van 13 tot 29 september op het derde Festivaaalllaallal van Scheld'apen.

festivaaalaalal_web.jpg

“FESTIVAAALLLAALLAL is de derde editie van TOOONEEELLLEELLEL, maar dan met meer pelicuuullluullul, expoooOOOooOOoO en muzikaal behang,” zegt mede-organisator Wannes Cré. Op de terreinen van Scheld'apen aan de D'Herbouvillekaai in Antwerpen verzamelt een internationaal gezelschap van beeldende kunstenaars, theater- en filmmakers en muzikanten.

“Wij gaan van de gestoorde fanfaremuziek van De Kift en Naft naar de noise van Rudolf Eb.er. Er is een groepsexpositie met onder andere Guillaume Bijl, Benjamin Verdonck en Guy Rombouts. Nieuwe theatergezelschappen als Eisbär van Benny Claessens en Bergmann spelen in de hangar,” aldus Wannes Cré.

Scheld'apen plukt theater, muziek en beeldende kunst uit het traditionele circuit. Wannes Cré: “Bij ons geen pluche, geen pralinedoos, maar een hangar in een wei aan de kaaien, een boomhut en het dak van een caravan. Wij zijn een speeltuin voor kunstenaars waarin de grenzen tussen de disciplines vervagen.”

Negen jaar geleden werd een voormalige kantine voor spoorwegpersoneel ludiek bezet. “We wilden ruimte creëren voor kunstenaars die meestal niet aan bod komen in het reguliere circuit,” zegt Wannes Cré. “Ondertussen zijn we erkend en vinden artiesten ook tijdens de rest van het jaar de weg naar Scheld'apen.”

Het festival hanteert democratische prijzen. Op donderdag en vrijdag is er ook een volxkeuken waar je voor drie euro kan genieten van vegetarische haute cuisine.