Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Angelica weer vrij, haar vader blijft opgesloten

Angelica weer vrij, haar vader blijft opgesloten

BRUSSEL -- Het Ecuadoriaanse meisje Angelica werd vanmorgen opgepakt op de luchthaven van Zaventem, maar kort daarna samen met haar moeder weer vrijgelaten. Haar vader wordt wel nog vastgehouden in afwachting van een beslissing van de Dienst Vreemdelingenzaken.

DSC_0035angelicavadermoeder.JPG

Dinsdagmorgen waren Angelica en haar ouders naar de luchthaven in Zaventem gekomen om de ereconsul uit te zwaaien. Ze werden er opgepakt door de politie en opgesloten. Dat zei Javier, de vader van Angelica, vanuit zijn cel aan Le Soir. De Dienst Vreemdelingenzaken heeft een ander verhaal. “Javier en Angelica hadden vliegtuigticketten bij waarmee ze naar Frankfurt wilden reizen,” klinkt het daar. De Dienst Vreemdelingenzaken beweert dat Angelica wil onderduiken bij een tante die in die Duitse stad woont.

Van die versie van de Dienst Vreemdelingenzaken blijft niet veel meer overeind. Volgens Belga leverde de zoektocht naar vliegtuigtickets voorlopig niets op.

Angelica en haar moeder werden eind juli na een maand opsluiting in het gesloten centrum 127bis vrijgelaten. Dat gebeurde op bevel van de rechter die de opsluiting van kinderen in tegenspraak met de Europese Conventie van de Rechten van de Mens vond. De Dienst vreemdelingenzaken ging in beroep tegen die uitspraak. Het Hof van beroep behandelt de zaak op 18 september.

Zie ook:
De Zaak Angelica