Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Europees commissaris Frattini wil gevaarlijke zoektermen op internet verbieden

Europees commissaris Frattini wil gevaarlijke zoektermen op internet verbieden

BRUSSEL -- Wordt het binnenkort onmogelijk om in Google en co zoektermen te gebruiken als 'bom', 'dood', 'genocide' en 'terrorisme'? Als het van de Europese commissaris van Justitie Franco Frattini afhangt wel. Als het gaat over terrorisme, komt de vrije meningsuiting op de tweede plaats, zei Frattini in een interview met Reuters.

In november wil Europees commissaris Frattini de EU-lidstaten een pakket nieuwe maatregelen voorleggen in de strijd tegen terrorisme. Op het verlanglijstje van Frattini staat ondermeer de screening van de privé-gegevens van alle vliegtuigpassagiers. In een interview met Reuters liet Frattini verstaan dat hij ook de zoekmachines op internet aan banden wil leggen. Zoeken op 'gevaarlijke woorden' zou onmogelijk moeten worden gemaakt. Frattini geeft zelf enkele voorbeelden van gevaarlijke woorden: “bomb, kill, genocide or terrorism”. Frattini wil verhinderen dat potentiële terroristen op het internet op zoek gaan naar instructies om bommen te maken.

Enkele dagen later krabbelt Frattini een beetje terug. Het is zeker niet zijn bedoeling om de zoekcapaciteit van de surfers te verminderen, benadrukt hij in een persbericht. Wel wil hij het technologisch mogelijk maken om bepaalde sites die ongeoorloofde content verspreiden te blokkeren. Probleem blijft wel dat het momenteel niet in alle lidstaten is toegestaan om ganse websites te blokkeren.

Stommiteit

Wat een stommiteit zeg, alsof er voor de verspreiding van het internet nooit een bomaanslag of genocide heeft plaatsgevonden.

En hoe lang tot lobbyisten deze technologie gebruiken om "incorrecte" informatie te censureren voor het volk?

Rockefellers (eigenaars van

Rockefellers (eigenaars van de federal reserve bank) zijn oprichter en eigenaar van REUTER
dit kan je hier niet los van zien.
Het internet is een doorn in hun oog
Maak er gebruik van om u te informeren zoalng het nog kan
Als het aan de ruling elite lag ging het morgen dicht. als je meer wil weten over degen e die achter de schermen aan de touwtjes trekken en waardoor wij aan het dweilen zijn met de kraan open.....
www.zeitgeistmovie.com

belachelijk!

freedom of speech zou 'n basisrecht moeten zijn. ook al wil je opzoekingswerk doen waardoor je bepaalde termen zal moeten gebruiken. daarom hoeft niet iedereen foute bedoelingen te hebben, of met verkeerde doeleinden informatie opzoeken.