Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Het is feest / C'est la fête

Het is feest / C'est la fête

Sinds vrijdag is de maand Shawwal van start gegaan, wat het einde van de vastenmaand Ramadan betekent. Nu zijn het drukke dagen.

Eid-al-Fitr zoals het "suikerfeest" officieel heet, gaat gepaard met familiebezoek, lekker eten, maar ook een speciaal gebed 's ochtends.

Op de eerste feestdag moest ik naar het werk. Ik had een doosje parlines meegenomen om mijn reisgezelinnen te trakteren. Zelfs de buschauffeur kreeg er eentje.

Op het werk heb ik mijn collega's getrakteerd op koekjes en pralines. Nothing fancy, maar ze wisten allemaal wel dat het vasten voorbij was, zonder dat ik hen hierover informeerde.

Thuis heb ik verder gefeest met de kindjes. Ze kregen allerlei cadeaus. Later op de avond heb ik mijn mails gecheckt en ontdekte allerlei mooie e-cards ter gelegenheid van het feest.

Zaterdag gaan we op familiebezoek. Het belooft een druk weekend te worden.

****************************************************

Depuis vendredi le mois Shawwal a commencé, ce qui indique la fin du mois de jeûne de Ramadan.

L'Aïd-al-Fitr est marqué de visites à la famille, de bons repas, mais également de la prière de l'aïd, une prière spéciale au matin.

Le premier jour de fête je devais travailler. J'ai pris des pralines pour offrir à mes compagnes de voyages. Même le chauffeur de bus en a reçu une.

Au travail j'ai offert biscuits et pralines aux collègues. Rien de bien spécial, mais ils étaient tous au courant que le jeûne était fini, sans que je leur en informe.

A la maison j'ai continué à fêter avec mes enfants. Ils ont reçu des cadeaux de tout genre. Plus tard en soirée j'ai vérifié mes mails et j'ai découvert de belles e-cartes à l'occasion de la fête.

Samedi nous partons en visite familiale. Cela promet d'être un weekend très chargé.

Victoria

Gepost door Victoria
13.10.2007