Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

[Video] Straf de armen. Het nieuwe beleid van sociale onzekerheid.

[Video] Straf de armen. Het nieuwe beleid van sociale onzekerheid.

Het strafrechterlijk beleid (in de VS, meer en meer gevolgd door de EU) heeft de laatste jaren een wending genomen: meer bestraffen.

Zie je geen videospeler? Kijk dan even na of:

  1. De Flash-player (versie 9) is geïnstalleerd op je computer. De player kan je gratis downloaden op http://www.adobe.com/products/flashplayer/.
  2. Javascript is geactiveerd in je browser.

Download: PDP7mb.mov  (7 MB)

Het strafrechterlijk beleid (in de VS, meer en meer gevolgd door de EU) heeft de laatste jaren een wending genomen: meer bestraffen. Dat heeft niets van doen met het tweeluik ‘misdaad en straf’ maar wel met een nieuw beleid van sociale onzekerheid. Dat wil het gedrag van mannen en vrouwen kneden in de maalstroom van de economische deregulering en van de omschakeling van de sociale hulp, die nu een opstap wordt naar hamburger jobs. In het kader van deze liberaal-paternalistische schikkingen krijgt de gevangenis haar oorspronkelijke rol terug: een weerspannige bevolmking doen plooien voor de heersende economische en morele orde. (Loïc Wacqant -prof sociologie in Californië en Berkeley- in:’Straf de armen’ EPO 2006)

Het boek is bijzonder interessant als je een diepgaander zicht wil krijgen op het justitiebeleid. Het is hot stuf. Zie de formatiegesprekken over justitie o.a. het jeugdsanctierecht.

Lees ook Loïc Wacquant: “Alleen witteboordcriminaliteit neemt écht toe”

Wow

Wow super tof gemaakt...scherp