Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Bart Debie doet het weer: anti-islamconferentie in het Vlaams parlement

Bart Debie doet het weer: anti-islamconferentie in het Vlaams parlement

Vorige week vond op 18 en 19 oktober in het allergrootste geheim een grootschalige internationale anti-islam conferentie plaats. Niet van de minste als je de indrukwekkende sprekerslijst bekijkt. De “Brussels Counter Jihad 2007” ging door in een zaal in het Europese parlement en in het Vlaams Parlement !!

De man die dit allemaal mogelijk maakte en absolute spilfiguur is niemand minder dan Vlaams Belanger Bart Debie. Eerder diende hij al als contactpersoon voor de organisatie van de anti-islamiseringsbetoging op 11 sept die uitdraaide op een perfect georganiseerde pr-stunt voor het VB en haar kopstukken.

De internationale contacten van Debie mogen niet onderschat worden. De man heeft een adresboekje waar zelfs dat van Paul Beliën tegen verbleekt. Deze keer heeft hij samen met een persoonlijk contact uit de verenigde staten deze conventie in elkaar gestoken. Daarvoor is Debie verschillend keren in de luchthaven gesignaleerd toen hij een vliegtuig richting VS nam. Om de conventie te kunnen organiseren had Debie zo’n 50 duizend euro nodig. Geld dat hem geweigerd werd door zijn eigen partijbestuur, maar dat hij zonder enig probleem los kreeg bij zijn bevriende Amerikaanse contacten. Insiders beweren dat dé grote sponsor een steenrijke Amerikaanse zakenman waarvan gezegd wordt dat hij door de Amerikaanse overheid betaald zou worden om overal in Europa anti-islam bewegingen op te starten en te financieren. Feit is dat Debie op nauwelijks enkele dagen tijd dit fenomenale bedrag bijeen kreeg.

Al de buitenlandse sprekers werden door Debie in een peperduur hotel op de Brusselse Louizalaan ondergebracht. Alle kosten, incl. vliegtuigtickets werden betaald. De deelnemers aan de conventie – volgens insiders zo’n 80 man – werden door Debie en het VB getrakteerd op een riante maaltijd in het parlementaire restaurant in het Vlaams Parlement.

Net omwille van het feit dat Debie geen geld kreeg van het partijbestuur heeft hij enkel zijn persoonlijke vrienden binnen het VB op de deelnemerslijst gezet : Dewinter en Vander Meersch alsook Filip De Man en Philip Claeys. Naast enkele medewerkers was de deelname van het VB beperkt tot een handjevol mensen. Voorzitter Van Hecke, Marie-rose Morel en anderen waren niet welkom.

Zoals gezegd waren de sprekers niet van de minste : Robert Spencer (eerder deze week al met Debie in Antwerpen gesignaleerd), Patrick Sookdheo (adviseur van de Britse regering), de bekende schrijfster Bar Ye’Or, Sam Solomon (een uitgetreden Iman en Sharia-advocaat), David Litmann (vaste vertegenwoordiger bij de Verenigde Naties), Dr Andrew Bostom, de bekende en flamboyante journaliste Pamela Geller, en dr Arieh Eldad (Joods parlementslid van de Israëlische Knesset), … (zie internationaal bericht onderaan). Opmerkelijk is het aantal mensen van Joodse origine in dit rijtje. Niet moeilijk te achterhalen van waar Debie deze hoge contacten heeft. Zijn eigen zus werkt voor een Antwerps gerenommeerd diamantbedrijf en via die weg staat Debie al jaren in contact met belangrijke personen in de Joodse gemeenschap.

Philip Dewinter was in zijn nopjes en kon Debie andermaal gebruiken als het ultieme glijmiddel om contact te maken met internationaal gerenomeerde personen. Een andere deelnemer was niemand minder dat Dr Marc Cogen, prof aan de Gentse universiteit en adviseur van minister Karel De Gucht !! Zou De Gucht hiervan op de hoogte zijn ? Twee jaar geleden wist Debie ook VLD-er Dirk Grootjans rond de tafel te krijgen.

Wat er juist besproken is op die tweedaagse conventie weet niemand. De veiligheidsmaatregelen waren bijzonder strikt. Hiervoor deed Bart Debie dan weer handig beroep op zijn vroegere politiebuddy’s die het een leuke bijverdienste vonden om twee dagen veiligheidsagent te mogen spelen.

Je kan je dus afvragen hoe een veroordeelde commissaris erin slaagt om een dergelijk publiek rond te tafel te krijgen. Volgens de garcons van parlementaire restaurant kreeg Bart Debie voor deze organisatie zelfs een minutenlange staande ovatie van alle deelnemers. Verder werd iedereen tijdens de conferentie vooral op het hart gedrukt dat er NIET met de pers gepraat mocht worden om een aantal deelnemers te confronteren. Zelfs op de eigen fractie in het Vlaams Parlement wist nauwelijks iemand waar Dewinter en Debie mee bezig waren. Feit is dat ze Debie herhaaldelijk naar het buitenland zagen afreizen en dat hij volgens insiders “nauwelijks nog Nederlands sprak aan de telefoon”.

Bart Debie is uitgegroeid tot een machtspeler binnen de partij. Verschillende partijbestuursleden zijn daar niet gelukkig om. Als men Debie 50 duizend euro weigert voor deze conventie en de man er daags nadien in slaagt om een gelijkaardig bedrag in US dollar op tafel te smijten, kan je niet anders dan zeggen dat dit een sterk nummer was. Zelfs de snob bij uitstek – Marie Rose Morel – viel van haar stoel toen ze deze nummer zag gebeuren. Vooral het feit dat zij niet welkom was zat haar zeer hoog.

Philip Dewinter is op de perfecte manier zijn putch aan het voorbereiden. Door dit soort van conventies en door allerlei hoogwaardigheidsbekleders rond te tafel te zetten wint hij nog meer aan gezag en macht. Het VB voert zijn anti-islam discour nu dus ook al op wereldvlak. Debie is daar de perfecte woordvoerder voor. “Als politieman geflikt door enkele islamieten” wint hij perfect het medelijden en het vertrouwen van rijke en invloedrijke Amerikanen en Joden.

Hieronder het intern verspreide bericht door de organisatie van de conventie :

EUROPEAN ORGANIZATIONS GATHER IN BRUSSELS TO ORGANIZE RESISTANCE TO ISLAMIZATION AND SHARIAH
October 19, 2007
On October 18 and 19, over 70 organizations and individuals joined together in the European and Flemish Parliaments to create a European network of activists from 14 nations to resist the increasing Islamisation of their countries. Keynote speakers included Bat Ye'or, author of Eurabia and Dhimmitude and Robert Spencer, author of Religion of Peace, Why Christianity is and Islam Isn't. Additional speakers included David Littman, Dr. Arieh Eldad, member of the Israeli Knesset, Dr. Patrick Sookhdeo, Director of the Institute for the Study of Islam and Christianity, Sam Solomon, Director of Fellowship of Faith for Muslims and author of the Charter of Muslim Understanding, Dr. Marc Cogen, Ghent University, Dr. Andrew Bostom, author of The Legacy of Islamic Antisemitism, and Laurent Artur du Plessis, author of a forthcoming book on shariah finance. Many participants worldwide also attended the first day of presentations online through webex conferencing.
Armando Manocchio of the Italian organization Una Via per Oriana ( " A Way For Oriana " ) presented an award to Bat Ye'or in honor of Oriana Fallaci, including a 5,000 Euro scholarship for young journalists.
Additional anti-islamisation experts and activists from the fourteen European countries presented reports on the current state of Islamisation and jihadism in their nations, and citizen efforts to mount a defense of constitutional liberties and national sovereignty, including:
Austria: Elizabeth Sabaditsch-Wolff
Belgium: Filip Dewinter
Czech Republic: Matyas Zmo
Denmark: Lars Hedegaard
Finland: Not disclosed publicly
France: Nidra Poller
Germany: Stefan Herre
Italy: Adriana Bolchini Gaigher
Netherlands: Dr. Johannes J.G. Jansen
Norway: Jens Anfindsen
Romania: Traian Ungureanu
Sweden: Ted Ekeroth and Reinhard
Switzerland: Dr. Arnaud Dotezac
United Kingdom: Gerard Batten
Other countries represented included Canada, Israel and the United States.
The first day of the Counterjihad Brussels 2007 conference was held in the European Parliament, and the second day of working groups was held in the Flemish Parliament. Selected texts, videos and supplementary documents including charters, existing laws and draft legislation as well as country and issue updates will be posted in the coming week at the conference website at http://counterjihadeuropa.wordpress.com. Assistance was provided by many organizations and individuals over the last six months including David Littman and Bart Debie

geheim?

De conferentie werd dan wel niet aangekondigd, achteraf stuurde de organisator wel een persbericht rond. Een bericht dat ook op de site van Beliën en co terecht kwam.

http://www.brusselsjournal.com/node/2575

Namen om te onthouden

Merci voor het artikel!

waren die opmerkingen over joden echt nodig?

Interessant artikel. Maar waren die opmerkingen over joden echt nodig?

Insider schrijft; "Opmerkelijk is het aantal mensen van Joodse origine in dit rijtje. Niet moeilijk te achterhalen van waar Debie deze hoge contacten heeft. Zijn eigen zus werkt voor een Antwerps gerenommeerd diamantbedrijf en via die weg staat Debie al jaren in contact met belangrijke personen in de Joodse gemeenschap."

Los van het feit dat de Antwerpse diamantsector voor meer dan 70% in Indische -niet joodse- handen is, is het toch raar om te suggereren dat men via een zus die in de diamantsector werkt automatisch alle belangrijke joden zou kennen. Dit ruikt erg hard naar een soort "één pot nat" denken.

Bovendien gaat het hier om drie extreemrechtse figuren die ook binnen de joodse gemeenschap noch mainstream, laat staan "belangrijk" zijn.

Is het niet logischer om aan te nemen dat het binnen het extreem-rechtse milieu niet zo moeilijk moet zijn om mensen als Bat Ye'or of Arieh Eldad te contacteren? Net als het blijkbaar ook niet moeilijk was om die gasten uit eeen tiental andere landen uit te nodigen. Of heeft Bart Debie in al die landen zusters wonen?

De Gentse professor die deelnam heeft trouwens niet de joodse achternaam Cohen, zoals insider schrijft, maar heet gewoon Marc Cogen, met een G dus.

Gazet van Antwerpen heeft trouwens die fout opgepikt, maar tegenover hun krant beweert het VB dat ze de conferentie wél mee organiseerden en dat Bart Debie gewoon de mede-organisator was en niet één of andere geheimzinnige spilfiguur.

http://www.gva.be/nieuws/Binnenland/default.asp?art={F1EA34F5-9286-4568-89A2-8F26FD78DF84}

Onderhuids racisme

De auteur van de artikel maakt zichzelf ook schuldig aan racisme door z'n verdachtmakingen aan 'de joden'.
Achteraf zal hij dit waarschijnlijk wel ontkennen, maar het is toch een opmerkelijke trend in linkse (-radicale) media dat er steeds meer van dit soort opmerkingen en verdachtmakingen gezegd en geschreven worden.
Het is het directe gevolg van een simplistisch dualistisch denken (goed vs slecht; VB vs anti-VB; ...) dat er niet.

die verdachtmaking van de

die verdachtmaking van de Joden is nog een overblijfsel van de tijd dat Indymedia met de Jodenhaters van de AEL van wal gingen.

lijkt me eerder een individuele actie van "insider"

Ik zou zover niet gaan.

Op enkele buitenlandse indymedia heeft men op sommige momenten de grens tussen kritiek op Israel en jodenhaat overschreden, maar indymedia België heeft zich daar voor zover ik weet nooit schuldig aan gemaakt.

Bovendien gaat het hier om een auteur die niet regelmatig op indymedia publiceert.

Het lijkt me eerder een individuele actie van de auteur die compleet volgens de "traditie" vergezochte complotten lardeert met een joods sausje...

Sorry hoor

Maar het gebruik en de verwijzing naar joden is hier helemaal niet misplaatst.
Jood zijn staat hier gewoon voor iemand die deel uitmaakt van die religie.
Zoals moslim of christen of boedist.

Als er opvallend veel joden aanwezig waren, dan is dat gewoon een feit. Dat is in deze geen loze verdachtmaking, het is vooral pijnlijk dat een aantal joden vandaag meeheulen met hun vroegere beulen omdat ze denken dat de vijand van mij vijand hun vriend is.

ALs ik zeg dat er veel moslims aanwezig waren op een actie voor Palestina of tegen de oorlog in Irak is dat toch ook niet stigmatiserend?? Zelfs als ik zeg dat veel zelfmoordterroristen vandaag zich beroepen op de Islam is dat niet stigamtiserend.
Als ik zeg dat Joden of Moslims per definitie verdacht zijn, .... omdat hun religie.... Jah dan... Maar er is hier niemand die dat doet, tenzij mensen waarover het artikel hier gaat :p
Maar wellicht wilden de commentaar schrijvers de aandacht zoals even afleiden.

Beste Jos, Het ging me

Beste Jos,

Het ging me vooral om:

1. Dit stukje:
"Opmerkelijk is het aantal mensen van Joodse origine in dit rijtje. Niet moeilijk te achterhalen van waar Debie deze hoge contacten heeft. Zijn eigen zus werkt voor een Antwerps gerenommeerd diamantbedrijf en via die weg staat Debie al jaren in contact met belangrijke personen in de Joodse gemeenschap."

Er zijn in de wereld 15 miljoen joden. Suggereren dat Bart Debie via een zus die in de Antwerpse diamantsector werkt (waar tussen haakjes vooral Indiërs werken) automatisch contact zou hebben met "belangrijke joden" uit het buitenland is even vergezocht als bijvoorbeeld suggereren dat hij uiteraard op goede voet staat met Wouter Bos aangezien hij een broer heeft die bij ABN Amro werkt.

De "belangrijkheid" van de joden die deelnamen is trouwens minimaal. Het gaat over een paar extreme figuren die vooral binnen het extreemrechtse kamp populair zijn, maar die binnen de joodse gemeenschap zelf eigenlijk weinig voorstellen (vergelijk bijvoorbeeld met Ehsan Jami http://nl.wikipedia.org/wiki/Ehsan_Jami )

2. Het feit dat de auteur de naam Cogen door het joodse Cohen verving.

3. De clichématige verwijzing naar "rijke joden" die automatisch iemand zouden steunen omdat hij ooit het slachtoffer van moslims zou zijn geweest.

Polri; "Op enkele

Polri; "Op enkele buitenlandse indymedia heeft men op sommige momenten de grens tussen kritiek op Israel en jodenhaat overschreden, maar indymedia België heeft zich daar voor zover ik weet nooit schuldig aan gemaakt."
Maar anderen weten dat wel! Er waren duidelijk antisemitische cartoons op indymedia aanwezig:

http://archive.indymedia.be/news/2003/01/46730.html

Geen discussies over editobeleid

De commentaarfunctie dient niet om discussies te voeren over het editobeleid. Stuur een mail als je een klacht hebt, dan kunnen de medewerkers van Indymedia.be overleggen wat ze er mee aanvangen.

U weet net zo goed als ik dat er voor sommigen geen verschil is tussen antisemitisme en kritiek op Israël. Ontelbare keren al werd klacht ingediend tegen bepaalde artikels op Indymedia.be, maar die klachten werden nooit gegrond verklaard.

Onverdraagzaamheid en godsdiensten

Links zal zich eens moeten bezinnen of ze wel altijd de kaart moet trekken van de islamisten. Als links vrijzinnige krijg ik het steeds moeilijker met de anti-emancipatorische stromingen binnen de islamwereld. Ik heb het moeilijk met kinderen die uitgehuwelijkt worden, vrouwen die onderdukt worden, met de sharia, met het onnodig pijnlijk slachten van dieren enz...De emancipatiebeweging binnen de Islam wordt meer en meer gestopt. Jammer dat links er niet voor zorgt dat zij de kans krijgen om naar buiten te komen en dat rechts dit genoegzaam recupereert. Dat Turkse Grijze Wolven in Brussel nu de straten onveilig maakt voor mede-allochtonen zoals Armeniërs en Koerden verontrust mee. Links moet dit een met argusogen leren bekijken. Ni Dieu, Ni Maitre is nog steeds een revolutionaire uitspraak...die anno 2007 nog steeds actueel is.

Toch raar dat degenen die

Toch raar dat degenen die zeggen dat er een verschil is tussen antisemitisme en anti-zionisme zelf geen verschil maken tussen anti-jihad (Brussels Counter Jihad 2007) en anti-islam.