Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

[Opinie] Snackbar vernield. Begint het weer?

[Opinie] Snackbar vernield. Begint het weer?

Remenber de kristallnacht????

Img4736.jpg

De broodjeszaak van Abdel

Op 9 op 10 november 1938 vond in nazi Duitsland de kristallnacht plaats, Joden werden ineengeslagen, Joodse eigendommen vernietigd, joodse winkels en synagogen geplunderd en in brand gestoken en talloze andere misdaden gericht tegen de Joodse bevolking in Duitsland vonden toen plaats.

Nu 69 jaar later lijkt het of het allemaal opnieuw begint, het zijn nog maar enkele losstaande feiten maar besef goed dat de kristallnacht ook niet een georganiseerde actie van de nazi's was, maar het resultaat van een goed georchestreerde haat campagne van propaganda minister Joseph Goebbels om na een missstap en met wat hulp van de NSDAP terug op een goed blaadje te komen bij de Führer.

Het volgende "voorvalletje" bedacht met enkele regels goed weggestopt in de krant en een item op lokale televisie deed bij mij een heleboel vragen rijzen.

Artikel in de krant van 06-09 : Verbijsterend racisme
In dit artikel wordt het verhaal gedaan van snackbar delicious uitgebaat door Abdelmonaim El Mouhmouh die in de nacht van 4 november kompleet vernield is. Dat het hier niet om gewoon vandalisme ging was oa. duidelijk omdat de muren beklad waren met allerhande racistische slogans en alles binnen letterlijk vernield is.

Enkele dingen die mij opvallen:
1) de zaak van Abdel is zeker niet typisch voor een "allochtone" broodjes zaak, alles is in een sobere en moderne huisstijl en er zijn nergens typische verwijzingen naar het allochtone karakter van de zaak of bv. arabische opschriften.

2) de zaak is gevestigd in de "joodse " wijk

3) op wandel afstand is het provincie huis waar momenteel het congres en tentoonstelling van nazi moorden loopt een tentoonstelling die oproept om alert te blijven en de gruwel van de kampen en de nazi's in beeld brengt.

4) niet zo heel lang geleden was er het incident waarbij Nathalie Cordon slaag kreeg omdat de daders dachten dat ze allochtoon was. (blijkbaar zijn de daders niet kieskeurig of heel slecht geinformeerd)

5) de grimmige betoging in de stuyvenbergwijk tegen de bouw van een moskee

6) de "pep" talk van sommige politici, en de schoorvoetende excuses achteraf

7) Het openlijke koketteren met nazi gedachtengoed en de steeds succesvollere bijeenkomsten en bloed en bodem stijl "rock" concerten her en der ten lande.

8) hier kunt u ongetwijfeld zelf noch wat invullen, voorbeelden legio...

Zie ik nu spoken, en zijn dit allemaal maar faits divers of is er wat op til en zijn de strandpunten zich dermate aan het verstrakken dat bepaalde figuren zich gedekt voelen en tot aktie over gaan?

Img4742.jpg

Zonder haatstraat, niks aan de hand?

Img4739.jpg

Helaas wel wat aan de hand, blijkbaar het gevolg van heel wat blinde haat...
Voor wanneer het volgende "incident" ?

Solidariteits Lei

Het spijt me maar de zonder haat straat is geen goed idee en een slechte campagne sorry...
Het onderbewuste registreert haat en zonder.
Het is beter om positieve beelden te gebruiken zoals Samen sterk straat, Liefde Laan edm. Visualisatie heet dat. De kunst van het aantrekken zoals de film the Secret probeert uit te leggen.
Er is een leuk alternatief bij flickr on line.
Hier kan je vanuit elke copy shop een dergelijk raam affiche afprinten op a3 en in 2 knippen
ook te vinden via kenjedit.be kost je 3 euro.

Er is zelfs een Rijken zijn Verdacht Gracht.....

www.flickr.com/photos/8721737@N02/

Spoken zien

@ F2, ik vrees dat je geen spoken ziet.

@ Marjan, er zijn zeker veel andere namen te bedenken i.p.v. de 'Zonder Haatstraat", andere misschien effectiever. Maar het doet niets af van het feit dat de laatste tijd in Antwerpen extreem rechts zich toch wel zeer sterk profileert. Dit lijkt mij meer het gevolg van oa de 'macho taal' van de Vlaamse politici bij de regeringsonderhandelingen dan de naam van de'Zonder Haatstraat'. Staatshervorming en BHV zijn 'alles zaligmakend' en hiermee leiden de politici de aandacht van hun sociaal programma af. Dat ze hierdoor de samenleving met extremisme opzadelen zal hen een zorg zijn. Laat het gepeupel het maar op straat uitvechten, zolang wij (de verantwoordelijke politici) er beter van worden is er niets aan de hand, is hun credo

...en in de ze barre tijden,

...en in de ze barre tijden, wat te denken van
'de-zonder-tsjeef-dreef?

snackbar vernield

Daan je zou beter de ernst van de zaak eens inzien!
proficiat aan F2 en Luc dat zij dat wel doen.
Als we de verrechtsing nu geen halt toeroepen dan zal het gewoon verder gaan!
Gelukkig zijn we nog met genoeg om het een halt toe te roepen, maar deze ernstige feiten zijn er wat mij betreft al te veel aan