Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

[Fotoreportage] Vakbondsbetoging (Deel 1)

[Fotoreportage] Vakbondsbetoging (Deel 1)

BRUSSEL - Vandaag, zaterdag 15 december 2007, betoogden de drie vakbonden in gemeenschappelijk vakbondsfront. Zo'n 25.000 mensen stapten op in de betoging. De christelijke (ACV), de socialistische (ABVV) en de liberale (ACLVB) vakbond schaarden zich achter drie eisen: meer koopkracht , een sterke en federale sociale zekerheid en een meer evenwichtige fiscaliteit.

De waarschuwing van de Nationale Bank over de toenemende inflatie is voor hen koren op de molen. Meer werk moet leiden tot een hoger inkomen, zeggen de bonden. Volgens hen zijn er ook maatregelen nodig om de stijgende prijzen voor voeding, verwarming en huur aan te pakken. De bonden verzetten zich tegen een regionalisering van de sociale zekerheid en willen de sociale uitkeringen stelselmatig verhogen. Ze willen ook dat de inkomsten uit beleggingen en kapitaal rechtvaardiger belast worden. De vakbonden wil snel een nieuwe regering die bezig is met de echte problemen van de mensen, want de overheidsbegroting loopt uit de hand, deels door cadeaus aan de bedrijven, deels door het onvermogen van politici om het eigen grote gelijk te overstijgen. De vakbonden eisen ook dat producten als voeding zwaarder doorwegen in de index. Zes maanden lang is er veel geld verloren gegaan, 2,5 miljard euro zal ons budget verliezen in 2007 en 2008.

Zie ook Deel 2

Indymedia (1).jpg

Veel groen, ...

Indymedia (2).jpg

... rood, ...

Indymedia (3).jpg

... en blauw op straat.

Indymedia (4).jpg

Zowel Franstalige ...

Indymedia (6).jpg

... als Nederlandstalige Belgen.

Indymedia (5).jpg

Antwerpse havenarbeiders en ...

Indymedia (7).jpg

... Brugse brandweermannen.