Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

This revolution will be blogged

This revolution will be blogged

''from a poem by Gil Scott-Heron, “The revolution will not be televised”, also used in a film about President Hugo Chavez and Venezuela.''

Maar dit is Zuid-Afrika.

De titanenstrijd om de leiding van het ANC zal misschien wel een grondige aardverschuiving teweeg brengen, maar daarom nog geen revolutie.

Wel een revolutie is de impact van de burgermedia die het spectaulaire gebeuren op de nationale conferentie van het ANC de wereld insturen.

De top van het ANC dacht het geheel goed in te pakken door het monopolie van de verslaggeving aan de nationale omroep SABC te geven. Vanuit de basis was een storm van protest gerezen tegen deze 'holdup op de vrije nieuwsgaring'.
De verrassing kwam van een schare van burgerjournalisten en 'infiltranten' van de regulaire media die met hun blogs - in woord en beeld - het spectaculaire gebeuren al van bij de start van de conferentie de wereld in stuurden.

De contestatie vanuit de basis van het ANC tegen de scenario's van de topleiding werden meteen publiek domein.

Wie zelf een kijkje wil nemen kan terecht op

http://blogs.thetimes.co.za/politicallycorrect

of

http://blogs.24.com/ViewBlog.aspx?blogid=58653f7c-c99e-4544-9bad-8501ff1...

Lees meer over de Titanenstrijd op

http://www.indymedia.be/nl/node/25306

The Anthem of the ANCThe Anthem of the ANC (Charlie Haden & the Liberation Music Orchestra) [datum niet bekend helaas, maar wellicht voor het einde van de Apartheid]

Charlie Haden is de bassist die in 1960 aan de zijde van Ornette Coleman, Don Cherry, Eric Dolphy,... een (muziekale) revolutie ontkendende: de free jazz.

Meer Blogs

Ook elders in Afrika wordt geblogd over deze ANC-titanenstrijd, die ondertussen beslecht is in het voordeel van Jacob Zuma.

Ken Opalo uit Kenya is niet gelukkig met Zuma's verkiezing:
http://kenopalo.wordpress.com/2007/12/18/zuma-victory-a-loss-for-africa/

Gershom Ndhlovu uit Zambia vindt Zuma's verkiezing wél een goede zaak:
http://gndhlovu.blogspot.com/2007/12/thabo-bruising-lesson-for-africa.ht...

Pambazuka.org
Deze links en nog véél meer vind je op www.pambazuka.org - het "weekly forum for social justice in Africa", een alternatieve nieuwssite met naar eigen zeggen 500 medewerkers en 500.000 lezers!
Je leert er momenteel alles over de verkiezingen in trouwe VS-bondgenoot Kenya.

pvl

Gepost door pvl
18.12.2007