Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Algemene Vergadering Indymedia.be gaat voor vernieuwde website

Algemene Vergadering Indymedia.be gaat voor vernieuwde website

Hoe zal de totaal vernieuwde website van Indymedia.be er uit zien? Vierentwintig medewerkers van Indymedia.be bogen zich zondag op de algemene vergadering over de eerste ontwerpen.

Indymedia.be is een burgermedium. Dat betekent dat de website is wat hij is dankzij de vele medewerkers. Zij trekken er in hun vrije tijd op uit met fotocamera of pen in de hand of organiseren een concert om geld in te zamelen. Het zijn ook de medewerkers die de belangrijke beslissingen nemen.

indymedia_HOME_012_450.jpg

Afbeelding: voorstel homepage nieuwe indymedia.be website

Op zondag 16 december stonden er enkele van die belangrijke beslissingen op de agenda van de algemene vergadering van Indymedia.be. Nog voor de zomervakantie willen we uitpakken met een totaal vernieuwde website. Op de afbeelding kan je daar al een glimp van opvangen. De nieuwe website moet een aantrekkelijker nieuwssite worden én moet de mogelijkheden van burgerjournalistiek veel beter benutten. Zo komen er lokale en thematische subsites. Kanttekening daarbij was wel dat bezoekers van die subsites warm moeten gemaakt worden voor het nieuws op de rest van de site. Medewerkers krijgen een eigen profielpagina waarop ze bijvoorbeeld een portfolio kunnen zetten. Zij zullen ook makkelijker online kunnen samenwerken aan een reportage of een dossier. Het wordt het ook mogelijk om elkaars werk te bespreken en te evalueren.

Sociale bewegingen krijgen vanaf volgend jaar ook de mogelijkheid om hun campagne of evenement aan te kondigen met een banner bovenaan de website. Er komt een tekst op de website met duidelijke criteria. Er gingen stemmen op om daar geld voor te vragen, maar uiteindelijk kozen we voor een ander systeem dat de lat voor grote en kleine bewegingen gelijk legt en dat ook vermijdt dat Indymedia.be afhankelijk wordt van dergelijke inkomsten. Aan de geïnteresseerde bewegingen zullen we een ruilsysteem voorstellen (banners uitwisselen, vermelding op de affiches of flyers, ...).

Daarnaast werd besloten om werk te maken van een promoteam. Zesduizend bezoekers per dag is mooi, maar aangezien we bijna nooit promotie maken kunnen dat er nog veel meer zijn. In 2008 moet er dus nieuw en aantrekkelijk promotiemateriaal komen. De medewerkers kregen ook inzage in de financiële toestand. De komende jaren willen we op zoek naar 1000 steungevers. Daarmee kunnen we de onafhankelijkheid van Indymedia.be verankeren. We proberen ook diverse subsidiekanalen aan te spreken. “De overheid geeft jaarlijks één miljoen euro steun aan de commerciële media. Daarvan zou ook een deel naar niet-commerciële en onafhankelijke media moeten gaan”, viel te horen.

Ook door het jaar heen zijn er medewerkersvergaderingen. Op de eerste vrijdag van de even maanden zijn er lokale vergaderingen. In de oneven maanden is er een nationale medewerkersvergadering in Brussel. Tijdens deze vergaderingen ligt de nadruk meer op de bespreking van de actualiteit. Belangrijke beslissingen willen we voortaan reserveren voor de algemene vergadering. De algemene vergadering voor vaste medewerkers moet een jaarlijkse traditie worden.

indymedia_01_BELGIUM_010_450.jpg

Afbeedling: Voorstel nieuwe indymedia.be website rubriek : België

001INDY6138.JPG
001INDY6159.JPG
001INDY6166.JPG

Vergadering

Het was een leuke zeer informatieve vergadering!! Iedereen had zijn/ haar inspraak en er werd actief geluisterd naar elkaar!!

Een volledig vernieuwde website zal aan velen een arm aanbieden, om zijn/ haar "ding " te publiceren,meer gestructureerd en met meer mogelijkheden :-)

Indymedia.be zal nog groeien!! :-)

Knuffel

Ik wil alle medewerkers van

Ik wil alle medewerkers van Indymedia bedanken voor alle info die ik dankzij hen heb gekregen tijdens 2007.
Ik wens jullie een goede gezondheid,veel kracht, inzet, enthousiasme, levensvreugde, optimisme, vriendschap, liefde, genegenheid, geluk, geduld ... en nog veel meer voor 2008 !
Bedankt !
KVP
Een trouwe lezer