Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

vrouwen manifesteren in Kalkfontein (Kaapstad) tegen verkrachting en vrouwenmishandeling

vrouwen manifesteren in Kalkfontein (Kaapstad) tegen verkrachting en vrouwenmishandeling

"WIJ ZULLEN NIET ZWIJGEN"

ECHTE MANNEN VERKRACHTEN NIET !

“Het geweld op vrouwen is in Zuid Afrika en Kaapstad een regelrechte ramp” zegt mama Darlina, “wij moeten dit echt een halt toeroepen want het is voor vrouwen niet meer houdbaar”.

DSC_4235.jpg

New Women's Movement Kaapstad roept op voor actie tegen huiselijk geweld en vrouwenverkracthing en manifesteren door straten van Kalk Fontein.


Op 7 december nam ik deel aan een vrouwenactie in het kader van de "16-daagse tegen mishandeling en verkrachting van vrouwen" in Kaapstad. Een 60-tal vrouwen nemen deel aan de vrouwen actie tegen huiselijk geweld in Kalk Fontein in Kuilsriver, een township in Kaapstad. In stilte en in het zwart gekleed, hun monden met een zwarte band dicht gebonden, schreeuwen hun spandoeken uit waarom ze op straat komen. “het is niet onze schuld – breek de stilte - echte mannen verkrachten niet - stop huiselijk geweld – wij zullen niet zwijgen”

De optocht gaat niet ongemerkt voorbij in de wijk. In de slottoespraak eisen de deelneemsters dat de politie hun klachten eindelijk au serieus zullen nemen en optreden tegen mishandeling en verkrachting. Dan beginnen de vrouwen hun eisen te zingen terwijl ze zich dansend in een cirkel op het plein bewegen. “En nu gaan we naar het politie bureau om onze eisen te overhandigen” zegt mama Darlina. “Ze hadden beloofd die hier in ontvangst te komen nemen, maar ze zijn er niet. Als de berg niet naar ons komt, zullen wij naar de berg gaan”.

Deze moedige, sterke vrouwen komen in hun township op straat tegen het geweld op vrouwen waarvan ze dagelijks het slachtoffer zijn. Ik ben diep onder de indruk van hun strijdvaardigheid en hoop dat hun Offerfeest en Kerstmis dit jaar iets meer vrede zal brengen.

lieve snellings

DSC_4193.jpg

voorwaarts vrouwen
wij zullen niet meer zwijgen

DSC_4203.jpg

breek de stilte

DSC_4198.jpg

voor een nieuwe toekomst zonder geweld

DSC_4250.jpg

genoeg is genoeg

DSC_4244.jpg

mensen uit wijk kijken nieuwschierig naar vrouwenmars

DSC_4270.jpg

wij zullen ons niet meer het zwijgen laten opleggen

DSC_4231.jpg

real men don't rape
echte mannen verkrachten niet

DSC_4292.jpg

stop het geweld

DSC_4363.jpg

jonge vrouw brengt gedicht tegen verkrachting

DSC_4330.jpg

zingend en dansend tegen geweld

DSC_4336.jpg

zingend en dansend tegen vrouwenmishandeling en verkrachting

DSC_4332 - mama Darlina 2de van rechts.jpg

zingend en dansend, mama Darlinaa is 2de van rechts

DSC_4344.jpg

you touch a woman - you touch a rock - you dislodge a boulder
je raakt een vrouw - dan raak je een rots - en ontketend een lawine

DSC_4374.jpg

op naar het politiebureau

Zeer relevant

Een zeer nodige actie en zeer relevant om hierover te rapporteren; Z-A kent al jaren een alarmerend hoog aantal van verkrachtingen.
De meest gruwelijke vorm hiervan zijn de zogenaamd baby-rapes die helaas geen urban legend zijn maar een wrede realiteit.

Het is dus zinvol om hierover te blijven rapporteren. Onze directe impact op dit probleem is uiteraard beperkt vanuit België, maar naast blijvende internationale aandacht zouden we er ook voor kunnen pleiten om deze vrouwen/ -organisaties met het Vlaams ontwikkelingsgeld te steunen. Zuid-Afrika is één van de partnerlanden.
Dit is des te belangrijker nu dat Zuma een serieuze presidentskandidaat is geworden, een man met een niet-onbesproken verleden in deze en met bedenkelijke/ gevaarlijke opvattingen over aids-bestrijding.

Verkrachtingen gebrek aan respect

Belgie,
Gent,

Naar Kaapstad gaan om te betogen tegen verkrachtingen. Op te komen voor de rechten en het geven van aangifte in verband met verkraching.

Iedere dag wordt er incest gepleegd. Men roept andere verenigingen in het leven om de mogelijkheid te bieden zijn hart te luchten.
Ik vraag mij af of er voldoende geluisterd wordt in deze maatschappij en dit geld niet allen ten aanzien van verkrachting.

Ik ben slachtoffer van heel veel seksuele vergrijpen. Zelfs seksuele vergrijpen door morele pressie waardoor geen seksualiteitsbeleving mogelijk is en dit gepleegd door oa. geestelijken. In dit kader heb ik een brief geschreven naar Monseigneur Danneels. Jaren geleden deed ik aangifte bij inspecteur Brigitte De Clercq. Enkele weken terug was ik zelfs in stervensnood door deze prachtige manier van handelen. Ik ben een vrouw die meer van vrouwen hou en nog steeds ben ik alleen. Ik ben 54 jaar en ik heb recht op een volwaardige vrouwenrelatie. In Casa Rosa wenst men mij zelfs niet als koorlid van Goed Gestemd. Hoe rijmt u dat. Ik heb ervaring in het koorwezen door het uitoefenen van praktijk in verschillende koren en toch laat men mij in de kou staan. Men is toch zo tolerant. Honderden brieven heb ik geschreven om deze wansmakkelijke praktijken aan te klagen. Dit druist in tegen elke vorm van humaniteit.Dit is gewoon te gek om een wet aan te verbinden.
Men kijkt door de vingers omdat men nu éénmaal ziende blind is. Men wil gewoon niet. Men pakt mensen op om hun te santioneren en laat degenen die verkracht worden jaren lang in de kou staan. Ik ben gewetensbezwaarde, wens geen rechtzaak en ik word jarenlang misbruikt. Jarenlang.

Ik heb een hond aangeschaft dat is volgens mij een levend wezen. Men kan natuurlijk mascottes gebruiken met een chipje ingeplant om de functies te bedienen die mensen in het leven roepen om hun seksueel verlangen in te willigen. Men kan in de 21 ste eeuw heel veel wat wansmakkelijk is en de pers haalt.

Mijn hond is een teefje en ik heb een contract getekend bij het asiel te Gent. Ik hou me aan regels en ik zie dat men dit tegenover mij niet doet.
Verkrachtingen zijn legio . Dit begrijpt u en ik ook.

Ik hoop dat mijn 54ste levensjaar een leven mag zijn van liefde en niet van pijn.

Ik wens u als organisatie heel veel succes en nog een goede nacht.

Met vriendelijke groeten,

Marie-Thérèse Van Roosbroeck
Brugsesteenweg 203
9000 Gent

ps: weet u dat ik door de lakse manier van handelen jegens mij geen examen kon afleggen aan de muziekschool. Ziek zijn en stervensnood door morele seksuele pressie en verzwakking. Waar is de moraal?. Hoelang worden vrouwen met de voeten getreden,?. Hoelang word ik als mens verkracht,?. Wat zegt de paus. ?? Men moet de vrouw respecteren.

Inderdaad. Dat is jaren leven dat men mij beroofd en ik heb een advokaat betaald meester Elfr Deneve. Ik heb dit kenbaar gemaakt aan heel veel organisaties vermits ik honderden brieven heb geschreven. Wil men horen of wil men doof blijven.?

Wat vraagt de koning? Tolerantie en men wil de armoede oplossen tegen 2015. Ja. Hopelijk. Ik leef in morele armoede door intolerantie van anderen en er zijn veel inwoners op de wereld.
Het aantal verkrachtingen op mij is niet te tellen. Het begon met een verkrachting op mij als baby en ik ben 54 jaar. Zijn er nog spelletjes die zo humaan zijn?

Interview

beste mevrouw,

ik ben een laatstejaarsstudente journalistiek van de xios hogeschool Hasselt en werk momenteel aan een artikel over geweld op en misbruik van vrouwen in Afrika. Hiervoor ben ik op zoek naar een getuigenis. Ziet u het misschien zitten om een telefonisch interview te doen? Voor alle duidelijkheid : niet voor publicatie.

U mag me altijd een mailtje sturen of even bellen op het nummer 0498/44.99.09.

Alvast erg bedankt

groetjes, Sara