Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

MIA AWARDS 2007 : MILOW NAAR HUIS MET 3 MIA'S

MIA AWARDS 2007 : MILOW NAAR HUIS MET 3 MIA'S

In het Eurocam Media Center in Lint zijn gisterenavond de eerste MIA Awards uitgereikt. Dat zijn de nieuwe Vlaamse muziekprijzen, tot stand gekomen tussen een samenwerking van muziekcentrum Vlaanderen en de VRT. Je kan de MIA's beschouwen als de opvolger van de gekende Zamu-award. Studio Brussel presentator Peter Van de Veire en Donna gezicht Evy Gruyaert presenteerden de uitreiking.

Het was een spannende avond, waarbij er toch enkele artiesten verschillende keren genomineerd waren. Onderandere De Fixkes kregen maar liefst 5 nominaties, maar moesten met lege handen huiswaarts rijden. En Sam, ontgoocheld ? "Neen, totaal niet, het is voor ons een fantastisch jaar geweest, en zo druk als 2007 hoeft 2008 zeker niet te worden. Eerst was er het succes van Kvraagtaan, dan is onze eerste CD gekomen, dewelke vanavond genomineerd voor beste album, en dan de vele optredens...nee het wordt tijd dat ik de band met de vrienden en familie ook nog eens aanhaal dit jaar, maar ik wil toch graag alle mensen die op ons stemden bedanken !" aldus de frontman van de Fixkes.
Free Souffriau, alias Mega Mindy, vorige week nog winnaar van steracteur/sterartiest ging naar huis met de Mia voor beste populair. Zij haalde het voor Laura Lynn, Mama's Jasje en Strato-vani. Andere winnaars zijn Milk Inc (beste dance-act), Goose (beste Live-act), Clouseau (beste groep), Natalia (beste soloartiest), Tom Helsen (beste pop), Zornik (beste rock), Lais (beste wereldmuziek), Angelhead (beste album)en Goose (beste live-act). De uitreiking was live te volgen via Radio 1, Radio 2, Donna en Studio Brussel en wordt vrijdagavond uitgezonden op één.

DSC04997.JPG

Milow komt bijna handen tekort voor zijn MIA'S: Beste song, beste videoclip en beste doorbraak. Een van zijn MIA's kreeg hij uit handen van minister Bert Anciaux.

DSC04988.JPG

Natalia straalt op het podium met haar MIA voor beste solo-artiest.

DSC04992.JPG

Als er prijzen te verdelen vallen is Milk Inc altyd in de buurt

DSC05005.JPG

De broertjes Wauters sluiten hun succesjaar af met een award voor beste groep.

DSC05017.JPG

zwangere Free Souffriau paste met haar buikje niet meer in t spannende Mega Mindy pak en nam dus haar prijs in burger in ontvangst.