Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Eerste 'Cirkels van Stilte' te Gent

Eerste 'Cirkels van Stilte' te Gent

Eerste 'Cirkels van Stilte' te Gent.

Stilte-als-protest.jpg

Wat?

Circels van stilte is een campagne die nu 2 weken geleden opgestart werd in Brussel door het ‘comité des voisins’; een comité van Brusselaars die de strijd van de mensen zonder papieren ondersteunen. Het idee achter de circel van stilte is éénvoudig : i.v.m. het regularisatiedossier is nu ondertussen alles al wel gezegd en gezegd en nog es gezegd. Wij en de mensen zonder papieren hebben gepraat met politici van alle democratische strekkingen en zij hebben het voorbije jaar van alles beloofd aan de mensen zonder papieren. Nu is het de tijd dat wij zwijgen, nu is het hoogdringend tijd dat de politici hun beloftes nakomen. Daarom houden wij wekelijks een stil protest, met/in een circel van stilte.

Meer info:

De beweging van de ‘circels van stilte’ is te volgen op www.papieren-papiers.be/spip.php?article274. Verder willen we als Udep-Antwerpen de coördinatie voor Vlaanderen, in zo verre dat nodig is, op ons nemen. Dat betekent de interne communicatie verzorgen, de ‘voortgang’ der circels communiceren, informatie verstrekken van de manier waarop je zo’n circel opstart, hoe je informatie kan verstrekken aan de inwoners stad/gemeente waar de circels plaats vinden enz. Daarbij spelen we vooral een ondersteunende rol en laten verder met graagte ‘1.000 circels bloeien’.

Voor alle verdere inlichtingen kan je terecht bij udep.antwerpen@hotmail.com en bij edwin delanoeye op 0475/473.477. Kijk ook op www.udep-antwerpen.be

stilstaand2.jpg
spandoek.jpg
stilstaand.jpg
flyers4.jpg
flyers3.jpg
flyers2.jpg
flyer.jpg
cirkel.jpg
aan-de-bib.jpg
50tal-deelnemers.jpg
elke-woensdag.jpg