Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

[Foto's] Alternatieve Boekenbeurs - Kultuurfestival in Gent

[Foto's] Alternatieve Boekenbeurs - Kultuurfestival in Gent

GENT - Zaterdag 7 maart. Dè beurs voor kritische boeken die u niet in de gewone boekhandel vindt. Tientallen stands uit België, Nederland, Frankrijk, Engeland en Duitsland met boeken, tijdschriften, muziek, t-shirts, enz. Naast een uitgebreid aanbod aan libertaire/ anarchistische lectuur, kunt u er ook een ruim gamma aan publikaties van diverse ngo’s, antiglobalisten en actiegroepen vinden.

centrale.jpg
entree.jpg
zaal2.jpg
zaal.jpg
volk2.jpg
volk.jpg
standje.jpg
standje2.jpg
standje3.jpg
bar.jpg
bar2.jpg
belgians.jpg
kindjes2.jpg
kindjes.jpg

goed

Mooi in beeld gebracht, vik.

Ik was aanwezig op deze

Ik was aanwezig op deze alternatieve boekenbeurs en het deed me leed te zien hoe dit kleine gereduceerde linkse milieu (en zeggen dat toen ik jong was de helft van Vlaanderen links was) dan nog geïnfiltreerd wordt door rechts. Twee voorbeelden: ten eerste de lezing van de Gentse professor over Zuid-Amerika die haar uiterste best deed om de voornamelijk jonge mensen met haar rechtse enonomische en politieke ideeën te indoctrineren. Dezen hadden als enig verweer om een voor een in stilte het zaaltje te verlaten. Deze madam heeft o.a. een half uur besteed aan het argumenteren tegen de politiek van Chavez in Venezuela. Bij reactie werd het publiek om de oren geslagen met tabellen die ze niet bij zich had. Met tabellen en cijfers kunt ge trouwens alles bewijzen. Deze mevrouw bleef alle toegemeten tijd zelf haar anti-linkse ideeën spuien en liet geen tijdsruimte voor vragen of debat achteraf.
Ten tweede het promotiemateriaal tussen de boekenstanden voor een nieuwe bank die openlijk “onethisch” beleggen promoot.

nepbank

Over de lezing van de gentse professore kan ik niet veel zeggen, ik was er niet bij. Maar de bank die openlijk onethisch beleggen promoot, is een nepbank. Het betreft een actie van Netwerk Vlaanderen om de onethische beleggingen van banken aan te klagen. Een actie die trouwens reeds van 2006 dateert. Op de boekenbeurs was onder andere ook een video van deze zeer geslaagde actie te koop. Eerst beter bekijken dus, alvorens te (ver)oordelen!

Tags