Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Redacted

Redacted

De film "Redacted" van regisseur Brian de Palma is een op ware feiten gebaseerd verhaal. De docu-film reconstrueert de verkrachting en moord van een veertienjarige Irakese meisje en de moord op drie van haar familieleden door een groepje Amerikaanse soldaten in Mahmoudiya in 2006. Enkele soldaten die de feiten gezien hebben zitten met een gewetensprobleem als ze terugkeren naar de VS.


De film toont ook hoe de VS soldaten ter plaatse opereren. De dagdagelijkse sleur aan zo'n checkpoint, het voortdurend gevaar op aanslagen, de houding t.o.v de Irakese bevolking en last but not least de impact van nieuwe media zoals blogs, Vlogs op de informatieverspreiding langs beide kanten. Het is wel een low budgetfilm en het is er ook een beetja aan te merken. De film werd helaas maar een week gespeeld in de UGC.
http://redactedmovie.com
Keltoum

Gepost door Keltoum
19.03.2008

Tags